Állampolgári tájékoztatáskérések (Ask EP) 

Ha többet szeretne tudni az Európai Parlamentről, annak álláspontjairól, tevékenységeiről, szervezeti felépítéséről, szabályairól, hatásköreiről és eljárásairól, forduljon az Állampolgári Tájékoztatáskérések Osztályához (Ask EP) az alább űrlap kitöltésével.

Ön kérdez, mi válaszolunk

Itt talál néhányat az Európai Parlamentnek író polgárokat különösen érdeklő legfrissebb témák közül és válaszainkat.

 • Az állampolgárok kérdései az Európai Parlamenthez 2019-ben 

  2019 során az EU-ból és a világ minden tájáról fordultak az Európai Parlamenthez, hogy a legkülönbözőbb témákban tájékoztatást kérjenek, véleményt nyilvánítsanak vagy javaslatokat tegyenek. Az általuk felvetett kérdésekre az Állampolgári Tájékoztatáskérések Osztálya (Ask EP) válaszol.

  2019-ben több mint 68 000 kérdést, észrevételt és javaslatot intéztek az Európai Parlamenthez vagy annak elnökéhez.

    
 • Európai ifjúsági rendezvény 

  Az Európai Parlament rendszeresen kap kérdéseket a polgároktól az európai ifjúsági rendezvényről. Önt is érdekli? Tájékozódjon, hogyan vehet részt benne! Az európai ifjúsági rendezvény (más néven EYE) egy kétnapos esemény, amelyen több ezer európai fiatal vesz részt az Európai Parlament strasbourgi épületeiben.

    
 • Vegye fel a kapcsolatot az Európai Parlamenttel! 

  A polgárok rendszeresen kérnek az Európai Parlamenttől felvilágosítást arról, hogy milyen módon vehetik fel a kapcsolatot az Európai Parlamenttel, annak képviselőivel és különböző szervezeti egységeivel. Kihez forduljon, ha kérdése van?

    
 • Az Európai Parlament szerepe a 2019-es biztosjelöltek meghallgatásán 

  A polgárok rendszeresen kérnek az Európai Parlamenttől felvilágosítást arról, hogy milyen szerepet játszik az új Európai Bizottság jóváhagyási folyamatában. Az Európai Unióról szóló szerződés értelmében az Európai Parlament két alkalommal vesz részt az új Európai Bizottság jóváhagyási eljárásában.

    
 • Fordítás és tolmácsolás az Európai Parlamentben 

  Az Európai Parlament rendszeresen kap kérdéseket a polgároktól arról, hogy hogyan szervezik meg a fordítást és a tolmácsolást az intézményben. Az Európai Uniónak 24 hivatalos nyelve van: angol, bolgár, cseh, dán, észt, finn, francia, görög, holland, horvát, ír, lengyel, lett, litván, magyar, máltai, német, olasz, portugál, román, spanyol, svéd, szlovák és szlovén.

    
 • Amennyiben a teljes szöveget az Ön hivatalos uniós nyelvén kívánja megkapni, kérjük, hogy ezen űrlap kitöltésével forduljon az Európai Parlament Állampolgári Tájékoztatáskérések Osztályához (Ask EP).