Informatieverzoeken van de burger (Ask EP) 

Om meer te weten te komen over het Europees Parlement, zijn standpunten en activiteiten, organisatie en regels, bevoegdheden en procedures, kunt u door middel van onderstaand formulier contact opnemen met de afdeling Informatieverzoeken van de burger (Ask EP).

U vraagt, wij antwoorden

Hier vindt u een selectie van recente onderwerpen die de burgers die naar het Europees Parlement schrijven bijzonder aan het hart gaan, en onze antwoorden daarop.

 • Informatieverzoeken van burgers aan het Europees Parlement in 2019 

  In 2019 hebben mensen uit heel Europa en de rest van de wereld een beroep gedaan op het Europees Parlement om informatie aan te vragen, hun mening te geven of ideeën aan te dragen over een breed scala aan onderwerpen. De afdeling Informatieverzoeken van de burger (Ask EP) gaat op zoek naar duidelijke antwoorden op hun vragen.

  In 2019 hebben het Europees Parlement en zijn Voorzitter meer dan 68 000 vragen, opmerkingen en suggesties ontvangen.

    
 • Europees Jongerenevenement 

  Het Europees Parlement ontvangt regelmatig vragen over het Europees Jongerenevenement. Ben jij ook geïnteresseerd? Lees hier meer over hoe jij kunt deelnemen aan dit evenement. Het Europees Jongerenevenement (ook wel EYE genoemd) is een tweedaags evenement waarbij duizenden jonge Europeanen bijeenkomen in het Europees Parlement in Straatsburg.

    
 • Contact opnemen met het Europees Parlement 

  Het Europees Parlement ontvangt regelmatig vragen van burgers die willen weten hoe zij contact kunnen opnemen met het Europees Parlement, zijn leden en zijn diensten. Bij wie kunt u terecht met vragen?

    
 • De rol van het Europees Parlement in de hoorzittingen van de voorgedragen Commissarissen in 2019 

  Het Europees Parlement ontvangt regelmatig vragen van burgers over de rol die het Parlement speelt bij de goedkeuring van de nieuwe Europese Commissie. Zoals is vastgelegd in het Verdrag betreffende de Europese Unie zijn er tijdens de goedkeuringsprocedure van de nieuwe Commissie twee momenten waarop het Parlement zijn stem kan laten horen.

    
 • Vertaling en vertolking in het Europees Parlement 

  Het Europees Parlement ontvangt regelmatig vragen van burgers die willen weten hoe vertaling en vertolking worden georganiseerd in het Europees Parlement. De Europese Unie telt 24 officiële talen: het Bulgaars, Deens, Duits, Engels, Ests, Fins, Frans, Grieks, Hongaars, Iers, Italiaans, Kroatisch, Lets, Litouws, Maltees, Nederlands, Pools, Portugees, Roemeens, Sloveens, Slowaaks, Spaans, Tsjechisch en Zweeds.

    
 • Indien u de volledige tekst in uw officiële EU-taal wenst te ontvangen, neem dan contact op met de afdeling Informatieverzoeken (Ask EP) via dit formulier.