Faceți-vă auzită vocea! 

Parlamentul European îi reprezintă pe cetățeni, așadar opiniile și preocupările dumneavoastră sunt importante pentru noi. Există mai multe căi de a vă face auziți - de la participarea la alegerile europene la semnarea unei inițiative cetățenești sau depunerea unei plângeri la Ombudsmanul European. Aflați mai multe din secțiunile următoare.

    

Alegeri

Alegerile sunt principala modalitate de a influența în mod direct politica europeană. Toți cetățenii UE au dreptul să voteze și să își aleagă reprezentanții la nivel european. Aflați toate informațiile esențiale despre acest proces.

    

Petiţii

Fiecare cetățean al UE sau organizație din UE are dreptul de a depune o plângere sau o solicitare la Parlamentul European pe teme legate de UE. Aflați mai multe.

    

Ombudsmanul European

Dacă vă simțiți nedreptățiți de instituțiile UE, puteți lua legătura cu Ombudsmanul European. Ombudsmanul investighează plângerile și caută să găsească soluții amiabile la litigii.

    

Coordonatoarea pentru drepturile copiilor

Aveți nevoie de ajutor pentru a vă rezolva problemele cu fostul soț sau partener legate de viitorul copiilor dumneavoastră? Urmărind interesul superior al copilului, coordonatoarea din cadrul Parlamentului are rolul de a găsi soluții pentru cazurile de răpire a copilului de către unul dintre părinți.

    

Eurobarometrul

Parlamentul European comandă în mod regulat sondaje de opinie pentru a afla părerile oamenilor asupra unor subiecte specifice sau asupra afacerilor UE în general. Aflați rezultatele acestor sondaje.

    

Inițiativa cetățenească

Cetățenii pot prezenta idei pentru noi acte legislative ale UE. Instituțiile UE trebuie să ia în considerare inițiativele care adună cel puțin un milion de semnături din întreaga UE. Aflați mai multe detalii în infograficul nostru.

    

Dialog religios și neconfesional

Parlamentul European se angajează să mențină un dialog constant cu organizațiile religioase și neconfesionale pentru a ține cont de opiniile acestora cu privire la aspectele sociale și etice ale politicilor UE.

    

Premii

Parlamentul își dorește feedback de la oameni, dar dorește, totodată, să promoveze activitatea meritorie a acestora. În fiecare an Parlamentul acordă patru premii ca recunoaștere a unor realizări în domeniul drepturilor omului, cinematografiei, proiectelor pentru tineret și solidarității cetățenești.

    

Patronaj

Parlamentul poate oferi susținere morală evenimentelor pe care le consideră importante. Aflați despre procedură și cum puteți solicita patronajul.