aller au contenu
 
 
 

EPAS seminariedag brengt junioren en senioren samen

31/01/2020

Op donderdag 30 januari organiseerde het Bureau haar jaarlijkse EPAS-seminariedag in het Europees Comité van de regio’s. We konden rekenen op 120 deelnemende junioren en senioren uit 28 EPAS-scholen. Het programma lag voor beide groepen anders.

De senioren kregen bij de start een vleugje Europese actualiteit te horen, gegeven door Rolf Falter, chef van het Bureau. Hierna volgde een korte presentatie door de vertegenwoordiging van de Europese Commissie in België. Ook kwamen twee EPAS-scholen met een paar inspirerende voorbeelden aan het woord, waarna een uitwisseling tussen de leraren plaatsvond.
De leraren brainstormden over mogelijke activiteiten om leerlingen te informeren en bewust te maken over de EU. Een Europese markt, een Europees kampioenschap, een escape game of nog een animatielokaal bestemd om te quizzen werden onder meer genoemd. Verder gaf Europahuis Ryckevelde nog wat praktische info over het EPAS-programma.

Met een quiz en een Actieve Europa workshop over fake news was eveneens bij de junioren geen plaats voor verveling. Ook zij kregen de kans hun ideeën uit te wisselen inzake de te organiseren activiteiten in EPAS-scholen.

Ter afsluiting van het seminarie kwamen de twee groepen samen om te horen naar wat vier van onze Belgische Europarlementsleden (M.Arena, S. Bricmont, B. Lutgen en M. Tarabella) te vertellen hadden over de gevolgen van Brexit op Europa en België. Na afloop was ruimte voor vragen.

Bekijk de reportage van de regionale televisie notélé over de EPAS seminariedag: https://bit.ly/2ShmZYp