skip to content
 
 
Съобщения за пресатаПредставители на медиите - група от фотографи
Съобщения за пресата
 

Отложено: „Кафе Европа“ с Ева Майдел - Икономическата трансформация на Европа

 .
06/03/2020
 .

Предвид мерките и препоръките за спиране на заразата с вирус COVID-19, обявени от Правителството на България, отлагаме провеждането на срещата „Кафе Европа“ на 19 март. Събитието ще се проведе на по-късен етап, като своевременно ще съобщим за новата дата тук и в профилите ни в социалните мрежи. Молим да ни извините за причиненото неудобство!

 .
„Кафе Европа“ с Ева Майдел ще се проведе в пространството за събития „+това“.„Кафе Европа“ с Ева Майдел ще се проведе в пространството за събития „+това“.
„Кафе Европа“ с Ева Майдел ще се проведе в пространството за събития „+това“.
 .

„Икономическата трансформация на Европа“ ще бъде темата на втората среща от поредицата „Кафе Европа“ с гост Ева Майдел, член на Европейския парламент. Събитието е организирано от Бюрото на Европейския парламент в партньорство със Студентската асоциация за изследването на международните отношения и ще се проведе на 19 март 2020 г. от 17:30 ч. в пространството за събития „+това“.

Европа се променя, Европа се развива, а основен двигател зад това трябва да бъдат младите. По тази причина във фокуса на втората ни среща на „Кафе Европа“ ще бъде именно темата за икономическата трансформация на Европа, която присъстващите ще имат възможност да обсъдят с Ева Майдел, член на ЕП (ЕНП).

Втората среща от инициативата се организира в партньорство със Студентската асоциация за изследването на международните отношения към Университета за национално и световно стопанство (САИМО). Събитието ще се проведе на 19 март 2020 г. от 17.30 ч. в пространството за събития „+това“ на ул. Марин Дринов № 30, София.

По време на срещата г-жа Майдел ще представи работата си в парламентарните комисии по промишленост, изследвания и енергетика и по икономически и парични въпроси. Присъстващите могат да научат повече за икономическата трансформация на Европа и за ролята на младите европейци в този процес. Как Европа да бъде технологичен лидер; какъв е цифровият дневен ред на ЕС и как се развива единният пазар на данни; как ще се отрази на България влизането в еврозоната - всеки ще може да зададе своите въпроси по време на събитието.

Водещ ще бъде Теодор Стойчев, ръководител на Бюрото на Европейския парламент в България.

Повече за „Кафе Европа“

Европейският съюз не е само законодателство, обгърнато в сложни фрази. Европа е навсякъде около нас и засяга всички ни. С „Кафе Европа“ Бюрото на ЕП в България иска да предложи на младите хора да се запознаят „от първа ръка“ с горещите теми, обсъждани в Европейския парламент, чрез поредица от срещи в неформална обстановка с български евродепутати от различни политически групи.

Гост на първата среща бе Петър Витанов (С&Д), който обсъди с присъстващите младежи разнообразни теми - от транспортната политика на Европа през Европейският зелен пакт и енергетиката до дългосрочния бюджет на ЕС. Очаквайте допълнителна иформация за предстоящите събитията тук, както и в профилите ни в социалните мрежи.

 .
Регистрация за участие в „Кафе Европа“
Повече информация за Ева Майдел (ЕНП) и дейността ѝ в Европейския парламент
Към събитието във Фейсбук
Петър Витанов на „Кафе Европа“: Решенията на ЕП се отразяват мигновено на ежедневието ни