skip to content
 
 
Съобщения за пресатаПредставители на медиите - група от фотографи
Съобщения за пресата
 

Петър Витанов на „Кафе Европа“: Решенията на ЕП се отразяват мигновено на ежедневието ни

 .
27/02/2020
 .

Дългосрочният бюджет на ЕС, транспортната политика, Европейският зелен пакт – това бяха само част от темите, които млади хора обсъдиха с Петър Витанов, член на Европейския парламент, по време на „Кафе Европа“ на 27 февруари. Събитието бе организирано от Бюрото на ЕП в България в партньорство със Студентски клуб на политолога в Софийския университет „Св. Климент Охридски“.

 .
Срещата с Петър Витанов на „Кафе Европа“ се проведе в пространството за събития „+това“.Срещата с Петър Витанов на „Кафе Европа“ се проведе в пространството за събития „+това“.
Срещата с Петър Витанов на „Кафе Европа“ се проведе в пространството за събития „+това“.
 .

„Важно е да говорим и неформално за Европа, защото работата на европейските депутати може да изглежда отдалечена и абстрактна, но решенията на Европейския парламент почти мигновено се отразяват на нашето ежедневие“, отбеляза Петър Витанов (С&Д) във встъпителните си думи. Той бе първи гост на поредицата събития на Бюрото на ЕП в България „Кафе Европа“, чиято цел е именно да позволи свободна дискусия между младежи и членове на ЕП по европейски теми.

Г-н Витанов разказа повече за работата си в комисията по транспорт и туризъм на ЕП и за пакета за мобилност. Той обясни позицията на ЕП за дългосрочния бюджет на ЕС и значението му за България. Сред темите, които предизвикаха интерес и провокираха въпроси, бе Европейският зелен пакт и възможностите и предизвикателствата пред него. По време на неформалната дискусия бяха обсъдени още теми за пътната безопасност, за фалшивите новини, за Брекзит.

Допълнителна информация

С инициативата „Кафе Европа“ Бюрото на ЕП в България иска да предложи на младите хора да се запознаят „от първа ръка“ с горещите теми, обсъждани в Европейския парламент, чрез поредица от срещи в неформална обстановка с български евродепутати от различни политически групи. Срещите от инициативата ще бъдат организирани в партньорство с различни младежки организации.

Следващото „Кафе Европа“ ще се проведе на 19 март с Ева Майдел (ЕНП). На 10 април срещата ще бъде с Искра Михайлова (Renew Europe). Очаквайте допълнителна иформация за събитията тук, както и в профилите ни в социалните мрежи.

 .
„Кафе Европа“: Новата инициатива за младите хора на Бюрото на ЕП в България