skip to content
 
 
 

Karlsprisen for unge 2020 udskudt

Karlsprisen for unge 2020 er blevet udskudt pga. coronavirusudbruddet.

Pga. coronavirusudbruddet har Europa-Parlamentet og den Internationale Karlspris fra Aachen udskudt dette års Karlspris for unge inklusiv prisoverrækkelsesceremonien i Aachen d. 19. maj.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Siden 2008 har Europa-Parlamentet hvert år sammen med Stiftelsen for Den Internationale Karlspris i Aachen opfordret unge mennesker fra alle EU's medlemsstater til at indsende projekter, der gennemføres af og for unge, som deltager aktivt i Europas udvikling.

© Karlspreisstiftung/Andreas Herrmann
© Karlspreisstiftung/Andreas Herrmann

KAN VI DELTAGE?

Unge mellem 16 og 30 år fra enhver EU-medlemsstat kan indsende projekter til Den Europæiske Karlspris for Unge.

Projekter kan indsendes individuelt, men helst gruppevis. De bør fremme europæisk og international forståelse, fremme udviklingen af en fælles følelse af europæisk identitet og integration, tjene som forbillede for unge, der bor i Europa, og give praktiske eksempler på europæere, der lever sammen som ét fælles samfund.

HVILKEN TYPE PROJEKT KAN VI INDSENDE?

Tidligere vinderes projekter har omhandlet f.eks. udveksling af unge og arrangementer inden for områderne sport, kunst og kultur, men de kan også tage form af onlineprojekter med en europæisk dimension. Se her og læs om tidligere vinderes projekter.

HVAD SKER DER, HVIS VI VINDER?

Præmien for det bedste projekt er på 7 500 EUR, for det næstbedste 5 000 EUR og for det tredjebedste 2 500 EUR. Som led i prisen vil de tre europæiske prismodtagere blive inviteret på besøg i Europa-Parlamentet i Bruxelles eller Strasbourg.

En repræsentant for hver af de 27 nationale vinderprojekter inviteres til at tilbringe et par dage i Aachen for at overvære en række arrangementer, herunder overrækkelsen af Karlsprisen for Unge, som altid finder sted to dage før Kristi Himmelfartsdag, dagen hvor den prestigefyldte Internationale Karlspris i Aachen uddeles.

Priserne for de tre bedste projekter bliver overrakt af Europa-Parlamentets formand og en repræsentant for Stiftelsen for Den Internationale Karlspris i Aachen.

Jeres projekt vil også få stor omtale via Europa-Parlamentets og stiftelsens mediekanaler.

...  sidst, men ikke mindst, vil I under jeres besøg i Aachen få en enestående mulighed for at møde og netværke med andre dynamiske unge fra hele Europa samt en platform til at dele jeres vision om Europa foran europæiske ledere, og for mange er det begyndelsen på varige venskaber med ligesindede unge fra hele Europa.