skip to content
 
 
 

Vinnare 2017

Vinnarna av Karlspriset för ungdomar 2017
Vinnarna av Karlspriset för ungdomar 2017

 

Årets Karlspris för ungdomar har tilldelats radioprogrammet Erasmus Evening från Polen. Prisceremonin ägde rum i tyska Aachen den 23 maj.

Om priset

Priset delas varje år ut av Europaparlamentet och stiftelsen för det internationella Karlspriset till ungdomar mellan 16 och 30 som deltar i projekt för ökad förståelse mellan människor från olika europeiska länder.

Representanter för de 28 nationella vinnarprojekten bjöds in till prisceremonin den 23 maj i Aachen och tilldelades diplom och medalj. De tre bästa projekten fick 7 500, 5 000 respektive 2 500 euro.

Vinnarna av Karlspriset för ungdomar 2017

  1. Erasmus Evening (Polen) Erasmus Evening är ett radioprogram på nätet för studerande som funderar på att läsa utomlands genom Erasmusprogrammet. Det sändes på studentradiostationen Radio Meteor UAM på Adam Mickiewicz-universitet in Poznań. Gästerna i programmet var polska studenter som pluggade utomlands och utländska studenter i Polen. Intervjuerna handlade om många olika frågor – hur man skickar in ansökningar, hur man väljer studieämnen, hur man hittar lägenhet i ett annat land, skillnader mellan universitet och vilka möjligheter de öppnar, utbildningssystem och studenternas vardag.
  2. Re-discover Europe (Danmark) Re-discover Europe var ett evenemang i den norddanska staden Aalborg som bjöd på en parad med EU-flaggor, samtal om Europas framtid, en mångkulturell by med stadens rika mångfald som tema och en gatufest.
  3. Are We Europe (Nederländerna) Are We Europe är en nätbaserad multimediaplattform där ungdomar kan skicka in sina berättelser om hur det är att vara europé. Med tanke på dagens negativa bild av Europa tyckte upphovsmännen att det var viktigt att visa upp unga européer med ett nytt sätt att se på Europa.

Följ priset på Twitter under hashtaggen @EUYouthPrize och evenemanget under #ECYP2017.