Please fill this field

O nama

Welcome words

Petra De Sutter, Chair of the Internal Market and Consumer Protection Committee Petra De Sutter, Chair of the Internal Market and Consumer Protection Committee
IMCO Committee Chair © European Union 2019 - EP
Odbor IMCO odgovoran je za zakonodavni nadzor i kontrolu pravila EU-a o jedinstvenom tržištu, uključujući jedinstveno digitalno tržište, carinu i zaštitu potrošača.

Rad našeg odbora možete pratiti na ovoj internetskoj stranici gdje ćete pronaći dnevni red i dokumente sa sjednica, informacije o saslušanjima/radionicama, video prijenose i naš bilten.
Dobro uređeno jedinstveno tržište ključno je za prosperitet, inovacije i konkurentnost, bolja provedba i stalna prilagodba propisa EU-a u području zaštite potrošača važne su za zaštitu prava i dobrobiti potrošača.
Pred nama su brojni izazovi i mnoge prilike, uključujući daljnje oslobađanje potencijala jedinstvenog digitalnog tržišta i produbljivanje integracije jedinstvenog tržišta usluga. U svijetu brzih tehnoloških promjena osobito je važno osigurati dosljednost politika koje upravljaju svijetom interneta i onih izvan njega, čime se osiguravaju mjere zaštite pravednosti i transparentnosti i gradi povjerenje građana u unutarnje tržište.

Odbor surađuje s državama članicama i Komisijom kako bi osigurao da su pravila jedinstvenog tržišta u potpunosti provediva i da se blagovremeno provode.

Čast mi je predsjedati ovim važnim odborom i raditi sa zastupnicima iz svih političkih opcija na ostvarenju stvarnih koristi za potrošače i poslovne subjekte diljem jedinstvenog tržišta.
Kontakt