Please fill this field

A bizottságokról

Köszöntő

AGRI Chair Norbert Lins speaking; behind him a European flag AGRI Chair Norbert Lins speaking; behind him a European flag
AGRI Committee Chair © European Union 2019 - EP
Üdvözöljük az AGRI bizottság honlapján!

A Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Bizottság (AGRI) fontos szerepet játszik a közös agrárpolitika (KAP), valamint az állategészségügy és állatjólét, növényegészségügy, a mezőgazdasági termékek minősége, az erdészet és az agrárerdészet területéhez kapcsolódó uniós szakpolitikák alakításában. E munka nagy része jogalkotási javaslatokról szóló jelentések készítésén keresztül valósul meg. Ezek a javaslatok a Parlament és a Tanács közötti együttdöntési eljárás alá tartoznak, és a plenáris ülésen kerülnek elfogadásra.

Jogalkotási munkája mellett bizottságunk az elfogadott jogszabályok végrehajtását is figyelemmel kíséri. Ennek során szorosan együttműködik a Bizottsággal, a Tanáccsal, egyéb uniós intézményekkel, valamint az érdekelt felekkel.

48 teljes jogú tag és 48 póttag – akik mindegyike nagymértékben elkötelezett a munkája iránt – biztosítja, hogy a bizottság kellő időben magas színvonalú eredményeket mutathasson fel.

Honlapunkról az Unió mind a 24 hivatalos nyelvén rengeteg olyan információ elérhető, amelynek segítségével nyomon követheti munkánkat: üléseink napirendje és élő internetes közvetítése, jelentéseink és módosításaink, képviselőink életrajza és elérhetősége stb. Jó böngészést kívánunk!

Norbert Lins
A Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Bizottság elnöke
Kapcsolattartás

Brussels Brussels