Please fill this field

A bizottságokról

Köszöntő

Maria Arena, Chair, Subcommittee on Human Rights (DROI) Maria Arena, Chair, Subcommittee on Human Rights (DROI)
DROI Committee Chair © European Union 2019 - EP
Üdvözöljük az Európai Parlament Emberi Jogi Albizottságának honlapján.

Mai világunkban, melyben következetesen megsértik a nemzetközi emberi jogi normákat, az Európai Unió – belső és a külső politikáiban egyaránt – továbbra is mélyen elkötelezett az emberi jogok egyetemességének védelme és előmozdítása iránt.

Az Európai Parlament és annak Emberi Jogi Albizottsága (DROI) ráirányítja a figyelmet bizonyos emberi jogi helyzetekre, számos partnerrel működik együtt, valamint felügyeli az emberi jogoknak az Unió külső fellépései során történő tiszteletben tartását. Mindeközben nagy hangsúlyt fektet az Unió külső politikái (például a kereskedelem, a menekültügy és a migráció) és az emberi jogi politika közötti koherencia biztosítására.

Az albizottság egyik fő feladata valóban az, hogy ellenőrizze az Unió emberi jogi politikájának végrehajtását, hatását, valamint azt, hogy az hogyan járul hozzá az emberi jogi normák, valamint a jogállamiság és a demokrácia elveinek tényleges tiszteletben tartásához a partnerországokban.

Az albizottság eszmecserék, tanulmányok és jelentések, a partnerországokba és a nemzetközi és regionális emberi jogi szervezetekhez tett látogatások, valamint a sürgősségi állásfoglalások nyomon követése révén törekedni fog arra, hogy szembenézzen az egyre növekvő számú emberi jogi kihívással és konfliktussal, közös álláspontot alakítson ki és feltérképezze a fejlesztési és cselekvési lehetőségeket.

Üléseinket az interneten élőben közvetítik, valamint követhetnek minket a Twitteren: @EP_HumanRights

Maria Arena
elnök
Kapcsolattartás