Please fill this field

Descriere

Cuvinte de bun venit

Newly Elected Chair of CULT Committee Newly Elected Chair of CULT Committee
CULT Committee Chair © European Union 2019 - EP
Bine ați venit pe site-ul Comisiei pentru cultură și educație! Aici veți găsi informații despre activitatea noastră, cum ar fi ordini de zi, proiecte de rapoarte și amendamente, precum și detalii privind membrii comisiei, inclusiv modul în care aceștia pot fi contactați. Puteți, de asemenea, să urmăriți reuniunile noastre vizionându-le în direct pe internet.

Comisia noastră este responsabilă de toate aspectele culturale ale Uniunii, cum ar fi diseminarea culturii, patrimoniul cultural, diversitatea culturală și lingvistică, precum și educația, politica audiovizuală, politica în domeniul informației și al mass-mediei, aspectele culturale și educative ale societății informaționale, tineretul și sportul.

Parlamentul European joacă un rol egal cu cel al guvernelor statelor membre în adoptarea de noi acte legislative și în supravegherea programelor UE din aceste domenii. În această privință, comisia noastră este responsabilă pentru programul „Erasmus +” pentru educație, formare, tineret și sport, de programul „Europa creativă”, care sprijină sectoarele culturale și creative europene, și de programul „Corpul european de solidaritate”.

De asemenea, comisia organizează în mod regulat audieri publice pentru a colecta date de la experți din domeniile sale de competență.

Sunt onorată să fiu președinta acestei comisii și sper că acest site vă va ajuta să-i urmăriți mai ușor activitatea.

Sabine Verheyen
Președintă, Comisia pentru cultură și educație
Date de contact