Please fill this field

Descriere

Cuvinte de bun venit

MONTSERRAT Maria Dolores MONTSERRAT Maria Dolores
PETI Committee Chair © European Union 2019 - EP
Am plăcerea de a vă ura bun venit pe site-ul internet al Comisiei pentru petiții.

Tratatele și Carta drepturilor fundamentale garantează tuturor cetățenilor și rezidenților Uniunii Europene dreptul de a adresa o petiție Parlamentului, fie individual, fie împreună cu alte persoane, cu privire la o chestiune care ține de domeniile de activitate ale Uniunii Europene și care îi privește în mod direct.

Comisia pentru petiții este responsabilă de examinarea și monitorizarea acestor petiții și, în consecință și fără îndoială, ea asigură legătura dintre cetățeni și instituțiile lor europene.

Experiențele directe comunicate prin intermediul petițiilor dvs. contribuie la participarea cetățenilor la activitatea legislativă a Uniunii, vă apropie de eurodeputații dvs. și consolidează transparența și responsabilitatea instituțiilor.

În plus, această comisie joacă un rol important în măsura în care, prin petițiile primite, contribuie la raportarea și la soluționarea problemelor întâmpinate în aplicarea practică a dreptului Uniunii.

Vă încurajez să vă exercitați dreptul de a adresa petiții și sper sincer să urmăriți activitatea desfășurată de comisia noastră în numele dvs.

Dolors Montserrat
Date de contact