Ultimele ştiri

Next TRAN meeting

04-12-2019 - 13:57

În prim-plan

Ultimele comunicate de presă

Audierea Adinei Vălean, Comisarul desemnat pentru transporturi

14-11-2019
TRAN

Comisia pentru Transport și turism a audiat-o pe Adina Vălean, candidată pentru portofoliul transporturilor.

 

Audierile noilor Comisari desemnați

13-11-2019
TRAN ITRE IMCO AFET

Joi, 14 noiembrie, cei trei noi comisari desemnați Olivér Várhelyi, Adina-Ioana Vălean și Thierry Breton vor fi audiați timp de trei ore fiecare în Parlamentul European.

 

Audierile noilor comisari desemnați vor avea loc pe 14 noiembrie

08-11-2019
TRAN ITRE IMCO AFET

Conferința președinților (Președintele Parlamentului și liderii grupurilor politice) a decis vineri ca audierile celor trei noi comisari desemnați să aibă loc pe 14 noiembrie.

 

Documente utile

Difuzările zilei

Nicio difuzare în această zi

Mediatecă

03-12-2019 - 14:40
TRAN Reuniune
03-12-2019 - 10:16
TRAN Reuniune
06-11-2019 - 14:36
TRAN Reuniune

Cuvinte de bun venit

Bine ați venit pe pagina de internet a Comisiei pentru transport și turism (TRAN), unde găsiți informații complete și detaliate cu privire la activitățile legislative și politice ale comisiei.

Transportul și turismul, două sectoare economice majore, se confruntă cu mari provocări pentru a răspunde preocupărilor legate de climă și de mediu ale cetățenilor UE. Comportamentul individual în ceea ce privește mobilitatea, precum și modelele industriale și economice trebuie să se schimbe radical pentru ca UE să își poată atinge obiectivele stabilite în Acordul de la Paris. Trebuie să se găsească urgent soluții pentru ca transporturile să devină mai eficiente și mai nepoluante, însă ele trebuie să fie totodată disponibile și la prețuri accesibile pentru toți cetățenii. De asemenea, este important ca mijloacele financiare puse la dispoziție din bugetul UE să contribuie eficient atât la optimizarea mobilității, cât și la protecția mediului înconjurător.

Mai multe detalii

Competențe și responsabilitățiDate de contact

STOA

Evaluarea opțiunilor Parlamentului European în materie de politici în domeniul științific și tehnologic

Legături