Pozdravne besede

© European Parliament
Dobrodošli na spletnem mestu Odbora Evropskega parlamenta za promet in turizem.

To spletno mesto je za vas. Na njem boste našli vse informacije o delu in dejavnostih Odbora za promet in turizem, ki mu s ponosom predsedujem.

Odbor ima velik zakonodajni pomen, da lahko čim bolje služi interesom evropskih državljanov, ki se vsakodnevno prevažajo – bodisi v javnem, železniškem, cestnem, pomorskem ali zračnem prometu. Upravlja tudi sektorja poštnih storitev in turizma.

V naslednjih dveh letih in pol bo moral odbor TRAN pokazati inovativnost in drznost pri spopadanju s številnimi izzivi, ki se nam obetajo. Najprej na področju boja proti onesnaževanju in globalnemu segrevanju, saj morata sektorja prometa in turizma prevzeti pomembno vlogo pri izpolnjevanju zavez s konference COP 21. Na gospodarskem in socialnem področju je treba nemudoma ukrepati proti socialnemu dampingu, ki škodi sektorju in ogroža številna delovna mesta.
Nazadnje je treba v kontekstu digitalne revolucije vzpostaviti okvir, ki bo omogočal razvoj inovativnih tehnologij – od samovozečih vozil do brezpilotnih zrakoplovov in sodelovalnega gospodarstva –, pri čemer se bodo upoštevala načela varnosti ter pravice potrošnikov in delavcev.

Dobrodošli na spletnem mestu Odbora Evropskega parlamenta za promet in turizem. Skupaj z vami oblikujemo prihodnost evropske mobilnosti.