Please fill this field

O nas

Pozdravne besede

Portrait picture of TRAN chair Karima Delli Portrait picture of TRAN chair Karima Delli
TRAN Committee Chair © European Union 2019 - EP
Dobrodošli na spletišču Odbora za promet in turizem (TRAN), ki vam ponuja popoln in natančen pregled zakonodajnih in političnih dejavnosti odbora.

Promet in turizem, dva pomembna gospodarska sektorja, se soočata z velikimi izzivi za doseganje podnebnih in okoljskih pričakovanj državljanov EU. Če želi EU izpolniti cilje iz Pariškega sporazuma, bo treba bistveno spremeniti osebno vedenje v zvezi z mobilnostjo ter industrijske in gospodarske modele. Nujno je treba najti rešitve za učinkovitejši in čistejši promet, ki bo na voljo vsem državljanom in bo cenovno dostopen. Pomembno je tudi, da finančna sredstva iz proračuna EU učinkovito prispevajo k optimizaciji mobilnosti in varstvu našega okolja.

Dodaten izziv za prometni sektor bo digitalizacija in uporaba umetne inteligence. Avtonomna vožnja bo na primer ustvarila nove pogoje za delavce in zahtevala nove spretnosti ter spremembe delovnega okvira. Odbor TRAN bo moral biti pozoren na ohranjanje dobrih socialnih pogojev in na nadaljnje izboljšave evropskega socialnega modela.

Državljane pozivam, naj redno spremljajo dejavnosti Odbora za promet in turizem ter naj bodo v stiku s poslanci in tako obogatijo politično razpravo.
Kontakti

Brussels Strasbourg Brussels Strasbourg