[KEY NOT FOUND : wai.to_content]
 
 
 

Dva odbora Europskog parlamenta u posjetu Hrvatskoj

 .

Izaslanstvo Odbora za zapošljavanje i socijalna pitanja Europskog parlamenta u službenom je posjetu Sloveniji i Hrvatskoj od 19. do 21. rujna, u svrhu utvrđivanja stanja provedbe Inicijative za zapošljavanje mladih. U Hrvatskoj boravi 20. i 21. rujna. Posjetit će nas i delegacija Odbora za poljoprivredu i ruralni razvoj Europskoga parlamenta (AGRI) koji na poziv zastupnice Marijane Petir (EPP) boravi u Hrvatskoj 19. i 20. rujna.

 .
 .

Izaslanstvo Odbora za zapošljavanje i socijalna pitanja Europskog parlamenta u posjetu Hrvatskoj

Izaslanstvo Odbora za zapošljavanje i socijalna pitanja (EMPL) Europskog parlamenta u službenom je posjetu Sloveniji i Hrvatskoj od 19. do 21. rujna, u svrhu utvrđivanja stanja provedbe Inicijative za zapošljavanje mladih (YEI).  Službeni posjet Odbora za zapošljavanje i socijalna pitanja odvija se u kontekstu izrade Izvješća o provedbi Inicijative za zapošljavanje mladih u državama članicama EU, o kojem bi Odbor trebao glasati u prosincu 2017.

Inicijativa za zapošljavanje mladih (YEI) pokrenuta je 2013. kako bi podržala mlade ljude u dobi do 25 godina koji nisu u sustavu obrazovanja niti su zaposleni i uz to žive u regijama gdje je nezaposlenost mladih bila veća od 25%, 2012 godine.  Izaslanstvo Odbora će u Hrvatskoj boraviti 20. i 21. rujna, a tijekom boravka će posjetiti Ministarstvo rada i mirovinskoga sustava, Hrvatski zavod za zapošljavanje te Centar za informiranje i savjetovanje o karijeri. Cilj posjeta je utvrditi u kojoj mjeri nacionalne mjere vezane uz Inicijativu pomažu u razvoju hrvatskog tržišta rada i koji su sljedeći koraci. 20. rujna izaslanstvo će se u Kući Europe sastati s hrvatskim dionicima na temu Inicijative za zapošljavanje mladih i Jamstva za mlade. Mediji su pozvani da poprate dio susreta u srijedu , 20. rujna 2017., 14.40 - 15.30 sati, nakon kojeg će zastupnici biti na raspolaganju za izjave i intervjue. Prisjetimo se, Europski parlament je prošli tjedan odobrio dodatnih 500 milijuna eura u proračunu za 2017. godinu za Inicijativu za zapošljavanje mladih, dio od ukupno 1,2 milijardi eura dogovorenih za razdoblje 2017. – 2020.

Posjet elegacije Odbora za poljoprivredu i ruralni razvoj Europskoga parlamenta (AGRI)

Ovoga tjedna posjetit će nas i delegacija Odbora za poljoprivredu i ruralni razvoj Europskoga parlamenta (AGRI) koji na poziv zastupnice Marijane Petir (EPP) boravi u Hrvatskoj 19. i 20. rujna. Tijekom posjeta, delegacija će se sastati sa različitim relevantnim dionicima iz poljoprivrednog sektora, a 20. rujna predviđen je i sastanak s  predsjednikom Hrvatskoga sabora, članovima Odbora za poljoprivredu i Odbora za europske poslove Hrvatskoga sabora te razmjena mišljenja s ministrom poljoprivrede Republike Hrvatske.