[KEY NOT FOUND : wai.to_content]
 
 
 

Održan seminar za mentore-seniore programa Europskog parlamenta ''Škola ambasador''

 
12-11-2016
Na inicijalnom seminaru za menotre-seniore programa Euorpskoga parlamenta ''Škole ambasador'' prisutnim nastavnicima su se obratili Violeta Simeonova Staničić, voditeljica Ureda za informiranje Europskoga parlamenta u RH, Domagoj Ivan Milošević, saborski zastupnik i predsjednik saborskog odbora za europske poslove, Marijana Petir, zastupnica u Europskome parlamentu, Hrvoje Šlezak, zamijenik ministra znanosti i obrazovanja, te Branko Baričević šef predstavništva Europske komisije u RH.
Na inicijalnom seminaru za menotre-seniore programa Euorpskoga parlamenta ''Škola ambasador'' prisutnim nastavnicima obratili su se Violeta Simeonova Staničić, voditeljica Ureda za informiranje Europskoga parlamenta u RH, Domagoj Ivan Milošević, predsjednik Odbora za europske posloveHrvatskoga sabora, Marijana Petir, zastupnica u Europskome parlamentu, Hrvoje Šlezak, zamjenik ministra znanosti i obrazovanja, te Branko Baričević, šef predstavništva Europske komisije u RH.
 

U sadržajnom programu seminara nastavnike su najprije uvodno pozdravili Violeta Simeonova Staničić, voditeljica Ureda za informiranje Europskoga parlamenta u RH, Domagoj Ivan Milošević, saborski zastupnik i predsjednik saborskog Odbora za europske poslove, Marijana Petir, zastupnica u Europskome parlamentu, Hrvoje Šlezak, zamjenik ministra znanosti i obrazovanja, te Branko Baričević, šef predstavništva Europske komisije u RH.

U drugom dijelu programa održano je nekoliko zanimljivih predavanja na temu povijesti i organizacije Europske unije i njene povezanosti s medijima i obrazovanjem. O EU i Lisabonskom ugovoru govorio je Davor Petrić s Pravnog fakulteta u Zagrebu, dok je Danko Družijanić, urednik s Hrvatske Radiotelevizije, održao predavanje na temu EU i mediji. Medijima, ali i obrazovanjem, u svojem se predavanju bavila i Sunčica Findak, također urednica na HRT-u, dok je Krešimir Čanić govorio na temu motivacije mladih u znanosti.

Škole koje sudjeluju u programu Europskoga parlamenta ''Škola ambasador'' su VII. gimnazija Zagreb, II. gimnazija Zagreb, Gornjogradska gimnazija Zagreb, Prirodoslovna škola ''Vladimira Preloga'' Zagreb, Tehnička škola ''Nikola Tesla'' Zagreb, IV. gimnazija Split, Škola za dizajn, grafiku i održivu gradnju Split, Isusovačka klasična gimnazija s pravom javnosti Osijek, Gimnazija Karlovac, Elektrostrojarska škola Varaždin, Dubrovačka privatna gimnazija, Gimnazija Metković, Srednja škola Krapina, Srednja škola ''Hrvatski kralj Zvonimir'' Krk te Gimnazija Vukovar.