[KEY NOT FOUND : wai.to_content]
 
 
 

Za medije

Održao se seminar za mentore „Škola ambasador Europskog parlamenta“, u organizaciji Ureda Europskog parlamenta u Hrvatskoj. U programu su sudjelovali europarlamentarci Sunčana Glavak, Karlo Ressler i Željana Zovko, predsjednik saborskog Odbora za europske poslove Domagoj Hajduković, državna tajnica za demografiju i mlade Željka Josić, predstavnici Foruma za slobodu odgoja, UNICEF-a Hrvatska, te Agencije za mobilnost i programe Europske unije.
Pročitaj više
Zastupnici su pozvali na uklanjanje digitalnog jaza u Europi jer je pandemija pogoršala nejednakosti, što mnogima otežava pristup školskom obrazovanju. Žele da digitalno obrazovanje bude dostupno svima.
Pročitaj više
Zastupnici pozivaju Europsku komisiju da poduzme mjere predviđene zakonodavstvom EU-a kako bi se zajamčio potpuni vizni reciprocitet između EU-a i SAD-a.
Pročitaj više
Europski Parlament predlaže prva Europska pravila za umjetnu inteligenciju. Parlament je usvojio prijedloge za reguliranje umjetne inteligencije kojima se potiču inovacije, povjerenje u tehnologiju, i jačaju etički standardi.
Pročitaj više