[KEY NOT FOUND : wai.to_content]
 
 
 

Ovog tjedna u Parlamentu: Predsjednik Schulz u Londonu, izaslanstvo u Libanonu, emisije u auto-industriji

 
19-09-2016

Nakon prošlotjedne plenarne sjednice u Strasbourgu, predsjednik Parlamenta, Martin Schulz, putuje u London kako bi se susreo s premijerkom Theresom May, dok izaslanstvo zastupnika odbora za građanska prava posjećuje izbjegličke kampove u Libanonu.

Predsjednik Parlamenta u Londonu

Predsjednik Martin Schulz susreće se s britanskom premijerkom Theresom May i gradonačelnikom Londona Sadiqom Khanom u četvrtak, 22. rujna, te s predsjednikom laburističke stranke Jeremyem Corbynom u petak, 23. rujna. Na Londonskoj školi za gospodarstvo Predsjednik će održati govor na temu: „EU i Velika Britanija: odvojenim putevima, ali uz suradnju“.

Migracije

Izaslanstvo Odbora za građanske slobode i pravosuđe (LIBE) posjetit će izbjegličke kampove u Libanonu gdje će se susresti i sa predstavnicima međunarodnih organizacija, dobrovoljcima i radnicima te predstavnicima libanonskog parlamenta.

U Libanonu su i zastupnici Odbora za proračun. Oni će posjetiti i Jordan te se susresti s predstavnicima UNRWA, od utorka do četvrtka.

Izaslanstvo Odbora za građanske slobode posjećuje Švedsku kako bi ocijenili granične kontrole na švedsko-danskoj granici i integraciju maloljetnih tražitelja azila. Posjet traje do srijede.

U New Yorku izaslanstvo sudjeluje na sastanku visokih predstavnika UN-a o migraciji.

Emisije

Zastupnici Istražnog odbora za ispitivanje emisija u automobilskoj industriji (EMIS) te Odbora za unutarnje tržište (IMCO) putuju u Luksemburg, Francusku, Njemačku i Ujedinjenu Kraljevinu kako bi posjetili laboratorije za testiranja vozila.

Za više informacija o ulozi Parlamenta u pitanjima imigracija posjetite top vijest.