[KEY NOT FOUND : wai.to_content]
 
 
 

Dodjela nagrade EUROPSKI GRAĐANIN u Hrvatskome saboru, ponedjeljak, 17. rujna 2018. u 10 sati

 .
14-09-2018

U organizaciji Ureda Europskog parlamenta u Hrvatskoj i Hrvatskoga sabora u ponedjeljak 17. rujna 2018. s početkom u 10.00 sati u Hrvatskome saboru u dvorani Ante Starčevića održat će se nacionalna svečanost dodjele nagrade „Europski građanin“. Ovogodišnji dobitnik je neprofitna udruga mladih „Hrvatski ured za kreativnost i inovacije (HUKI), a nagradu će uručiti predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković  uz nazočnost zastupnice u Europskom parlamentu Ivane Maletić.

 .

Nagrada „Europski građanin" dodjeljuje se pojedincima i organizacijama za inicijative koje jačaju europski duh solidarnosti i zajedništva,  kreativnost i motiviranost te potiču aktivnosti kojima se konkretno izražavaju vrijednosti sadržane u Povelji Europske unije o temeljnim pravima. Hrvatski ured za kreativnost i inovacije (HUKI) za ovu prestižnu nagradu nominirali su hrvatski zastupnici u Europskom parlamentu Ivana Maletić (HDZ/EPP) i Ivica Tolić (HDZ/EPP), budući da isključivo zastupnici Europskog parlamenta imaju pravo predlaganja kandidata za nagradu.

Neprofitna udruga mladih Hrvatski ured za kreativnost i inovacije (HUKI) osnovana je radi promicanja poduzetništva i kreativnosti, umrežavanja te rješavanja izazova lokalnih zajednica kroz društvene inovacije. HUKI svake godine organizira više od 30 projekata, a najveći je LEAP Summit - međunarodna konferencija za mlade.  Već tri godine zaredom, LEAP Summit u Zagreb dovodi više od 3.000 inovatora iz 40-tak država svijeta koji zajedno rješavaju suvremene europske izazove.

Nakon uručenja nacionalnih priznanja u matičnim državama, završna svečanost za sve dobitnike održat će se 9. listopada u Bruxellesu.

Više o  dobitnicima:

https://huki.hr

Više o postupku dodjele nagrade Europski građanin:

http://www.europarl.europa.eu/pdf/prizes/ECP2018_Programme_HR.pdf

Napomena za medije:

Novinari, fotoreporteri i snimatelji koji nemaju stalnu akreditaciju za Hrvatski sabor trebaju se akreditirati putem obrasca za dnevnu akreditaciju - http://www.sabor.hr/akreditacije