[KEY NOT FOUND : wai.to_content]
 
 
 
EU4mE&U najbolji je projekt mladih iz Hrvatske izabran u prvom krugu natječaja Karlo Veliki (Charlemagne), kojime Europski parlament već više od deset godina nagrađuje mlade Europljanke i Europljane između 16 i 30 godina za originalne projekte s europskim karakterom.
Pročitaj više
Treće izdanje Europskog događaja za mlade (EYE2018) okupit će više od 8000 sudionika u dobi između 16 i 30 godina iz cijele Europe kako bi raspravljali o pet glavnih tema tijekom 1. i 2. lipnja 2018. godine u Strasbourgu.
Pročitaj više
Nagrada Karlo Veliki (Charlemagne Youth Prize) se već deset godina za redom dodjeljuje za uspješne projekte s europskim karakterom mladim Europljanima između 16 i 30 godina. Projekti koji se za nagradu mogu natjecati namijenjeni su mladima u Europi, a smisao svakog od njih mora biti da na praktičan način potiče toleranciju, suživot i izgradnju europskog identiteta.
Pročitaj više
Imate između 16 i 30 godina i pokrenuli ste projekt s europskom dimenzijom? Od 15. listopada otvorene su prijave za devetu Nagradu za mlade Karlo Veliki. Osim priznanja, medijske promocije i posjete Europskom parlamentu, dobitnici osvajaju i novčanu nagradu kako bi daljnje mogli razvijati svoje inicijative. Rok za prijavu je 25. siječnja 2016. godine.
Pročitaj više
Foto: European Parliament/Flickr
Europski parlament u suradnji s European Youth Press, mrežom mladih u medijima, organizira Europske dane medija za mlade 2015. (EYMD) od 20. do 22. listopada 2015. Glavna tema događaja će biti medijske slobode, a 80 mladih novinara dobit će priliku izvještavati iz Europskog parlamenta o problemima medijskih sloboda u Europi i izvan nje.
Pročitaj više
Zaključno sa 17. svibnja završen je četvrti krug natječaja "Medijske nade" u organizaciji Ureda za informiranje Europskog parlamenta, namijenjen studentima u dobi od 18 do 26 godina. Natječaj je bio otvoren za cijelo područje Republike Hrvatske, a zainteresirani su mogli sudjelovati kroz izradu i prijavu vlastitih novinarskih video-radova na unaprijed zadane teme. U konkurenciji izrazito brojnih i zanimljivih prijava žiri je ocjenio kako su radovi Aleksanre Milinović i Rebeke Lesac ovoga puta najbolji te će upravo one dobiti priliku posjetiti Starsbourg u lipnju.
Pročitaj više
Europski parlament produžio je rok za prijavu projekata na natječaj za ovogodišnje izdanje nagrade "Karlo Veliki" do 15. veljače 2015. U slučaju da ste mlada osoba između 16 i 30 godina starosti te radite na projektu koji ima europsku dimenziju svakako nemojte propustiti priliku za prijavu i mogućnost osvajanja novčane nagrade te plaćenog puta u Aachen u Njemačkoj - grad Karla Velikoga!
Pročitaj više
U utorak 2. studenoga 2114. otvoren je natječaj za dodjelu nagrade 'Karlo Veliki' (European Charlemagne Youth Prize) za 2015. godinu. Mladi, ako imate spreman ili već aktivan projekt posvećen razvoju boljeg razumijevanja među osobama iz različitih država članica Europske unije, obavezno se prijavite! Krajnji rok za prijave je 2. veljače 2015.
Pročitaj više
.
Ured za informiranje Europskog parlamenta u suradnji s GONG-om organizira edukacijski seminar o europskom građanstvu i odgoju učenika za profesore srednjih škola, u subotu, 26. travnja u Kući Europe, Augusta Cesarca 6 (Ban centar) u Zagrebu. Seminar se održava ususret europskim izborima u svibnju 2014. godina, u svrhu poticanja aktivnog građanstva i kompetencije učenika srednjih škola u kontekstu Hrvatske i Europske unije.
Pročitaj više
.
"Model European Union Zagreb 2014" najbolji je projekt mladih iz Hrvatske izabran u prvom krugu natječaja za prestižnu nagradu Europskog parlamenta ''Karlo Veliki'' (Charlemagne) . Pobjedom među prijavljenih 12 projekata iz Hrvatske MEUZ 2014. plasirao se u drugi krug natječaja koji se provodi na europskoj razini; konkurentski projekti dolaze iz ostalih 27 država članica Europske unije.
Pročitaj više
Već smo pisali i informirali vas o događanju European Youth Event 2014 (EYE 2014) koji će okupiti oko 5000 mladih iz cijele Europe. Sad tražimo mlade koji će biti dio Europskih dana mladih novinara (European Youth Media Days) i izvještavati s ovog velikog događaja.
Pročitaj više
Europski parlament želi podsjetiti sve zainteresirane mlade da se što prije prijave na natječaj posvećenom razvoju EU-a, integraciji i pitanjima europskog identiteta, čime će sebi stvoriti priliku da osvoje vrijedne nagrade u sklopu projekta „Karlo Veliki“. Također poziva mlade da se prijave i budu dio događaja EYE 2014. Više detalja o prijavi i uvjetima, kao i o samim događajima pronađite u članku.
Pročitaj više
Natječaj za nagradu Charlemagne za iduću, 2014. godinu otvoren je u petak, 25. listopada. Već sedmu godinu za redom ova nagrada dodjeluje se mladim ljudima koji su osmislili projekte s ciljem širenja tolerancije i komunikacije među građanima iz različitih europskih država. Prijave za sudjelovanje u natječaju treba poslati do 20. siječnja 2014. godine.
Pročitaj više