skip to content
 
 
  • De danske MEP'er 2019-2024
 

Hjem

Morten Helveg talte fra Europa-Huset i København
Den længe ventede Digital Services Act blev i denne uge vedtaget af et bredt flertal i Europa-Parlamentet. Derudover har Parlamentet stemt om den fælles landbrugspolitik, valgt modtageren af Sakharovprisen, og så er den seneste EU-befolkningsundersøgelse klar. Læs mere i denne uges udgave af EP-Nyt.
Svetlana Tikhanouskaya
Den hviderussiske opposition arbejder for at fremme demokrati og menneskerettigheder og er derfor blevet tildelt Sakharovprisen. Europa-Parlamentet har tidligere fordømt landets regering for brud på grundlæggende rettigheder.
Demonstranter med EU-flag i Bulgarien
Stort flertal af danskerne ønsker økonomiske konsekvenser for EU-lande, der bryder med retsstatsprincipperne, viser ny undersøgelse fra Kantar. Undersøgelsen viser også, at klima fortsat ligger i top blandt de politikområder, danskerne mener EU bør prioritere.
Karen Melchior
Brugerne skal fremover selv kunne bestemme, hvilket indhold de bliver præsenteret for på blandt andet sociale medier, lyder det i et nyt forslag fra Europa-Parlamentet, der skal til afstemning tirsdag den 20. oktober. Læs mere om forslaget her.
Christel Schaldemose og Asger Christensen
EU's klimalov skal være mere ambitiøs, med et reduktionsmål på 60 procent i 2030. Det vedtog Europa-Parlamentet onsdag aften. Det store stridspunkt har været, hvor stor en drivhusgasreduktion EU-landene skal stræbe efter de næste 10 år, men det er ikke det eneste, der har været oppe til debat. Få overblikket her.
Torsdag d. 1. oktober blev vores to nye trainees, Pernille Kjær Ramsdahl og Lars Svensmark, budt velkommen på Europa-Parlamentets kontor i Danmark. Læs mere om dem her.
Svetlana Tikhanouskaya.
Med den nye pagt vil EU-Kommissionen fordele asylansøgere til de enkelte lande, som enten kan vælge at takke ja eller nej. Reglen er, at de 27 EU-lande selv kan bestemme, hvordan de vil være solidariske, men de skal hjælpe. Forslaget skiller vandene hos MEP'erne.
Alle nyheder