skip to content
 
 
  • De danske MEP'er 2019-2024
 

Hjem

Den Lille Kulturnat i Oplev Europa
Fælles gæld betyder fælles ansvar, men kan den store investering fremskynde nødvendige reformer og trække medlemslandene i en mere klimavenlig retning? Vær med, når Europa-Parlamentet og Politiken sætter EU’s nye arbejdsår i gang med debat i PRESSEN og online.  
LGBTI
LGBTI-personers rettigheder er under pres verden over og også inden for EU.  Vi har sat de tre danske EU-parlamentarikere Asger Christensen (V), Kira Peter-Hansen (SF) og Karen Melchior (RV) samt LGBTI-programleder hos Amnesty International, Helle Jacobsen stævne for at høre deres syn på sagen. 
EP’s Generaldirektorat for Kommunikation har åbnet for ansøgninger om tilskud til events i perioden fra december 2020 til sommeren 2022.
MASKINRUMMET // REPORTAGE –  Europa-Parlamentet er en summende arena, hvor politiske holdninger brydes på tværs af sprog og gestik, hvor idéer udspringer, og hvor milliardaftaler godkendes eller nedstemmes. Bag frontlinjerne i verdens største folkevalgte forsamling arbejder en dedikeret flok rådgivere hver dag med strategi og synlighed, så parlamentsmedlemmernes visioner kan blive til virkelighed skriver Sofia A. Hansen og Liv Østerstrand, der har talt med tre unge rådgivere for danske politikere. De elsker deres arbejde og brænder for politik – men kan godt blive frustrerede over, at opmærksomheden i medierne derhjemme af og til lader vente på sig. 
Europa-Parlamentet vil sikre de langsigtede prioriteter under genopretningen af Europa efter coronakrisen.
Aftalen for EU's genopretning, som medlemslandenes stats- og regeringschefer blev enige om på et fire dage langt topmøde, får ikke uden videre grønt lys fra Europa-Parlamentet. For godt nok bliver aftalen beskrevet som "historisk", men den mangler fokus på langsigtede prioriteter som grøn og digital udvikling, fastslår Parlamentet i en resolution. 
Europa-Parlamentets formand, David Sassoli, står fast på, at Parlamentet ikke vil være med til at godkende en hvilken som helst aftale. Det er vigtigt, at aftalen bliver både grøn og ambitiøs, mener han.
Det handler om EU's fremtid og rigtig, rigtig mange penge. Men hvad er det egentlig, der er på spil, når EU skal have et nyt langsigtet budget og en plan for den økonomiske genopretning efter coronakrisen? Det kan du læse mere om i de følgende dokumenter, som giver et overblik over, hvor pengene til budgettet kommer fra, og hvad EU's genopretningsfond er for en størrelse.
Collage med EP-Nyt 25
Angela Merkel var rejst til Bruxelles for at fremlægge det tyske formandskabs prioriteter for MEP'erne under ugens plenarsamling. Det blev en tale om sammenhold, om grundlæggende rettigheder og om vigtigheden af europæisk demokrati midt i en coronatid. Læs med i sidste udgave af EP-Nyt før sommerpausen.
Alle nyheder