skip to content
 
 
  • De danske MEP'er 2019-2024
 

Hjem

MASKINRUMMET // REPORTAGE –  Europa-Parlamentet er en summende arena, hvor politiske holdninger brydes på tværs af sprog og gestik, hvor idéer udspringer, og hvor milliardaftaler godkendes eller nedstemmes. Bag frontlinjerne i verdens største folkevalgte forsamling arbejder en dedikeret flok rådgivere hver dag med strategi og synlighed, så parlamentsmedlemmernes visioner kan blive til virkelighed skriver Sofia A. Hansen og Liv Østerstrand, der har talt med tre unge rådgivere for danske politikere. De elsker deres arbejde og brænder for politik – men kan godt blive frustrerede over, at opmærksomheden i medierne derhjemme af og til lader vente på sig. 
Europa-Parlamentet vil sikre de langsigtede prioriteter under genopretningen af Europa efter coronakrisen.
Aftalen for EU's genopretning, som medlemslandenes stats- og regeringschefer blev enige om på et fire dage langt topmøde, får ikke uden videre grønt lys fra Europa-Parlamentet. For godt nok bliver aftalen beskrevet som "historisk", men den mangler fokus på langsigtede prioriteter som grøn og digital udvikling, fastslår Parlamentet i en resolution. 
Europa-Parlamentets formand, David Sassoli, står fast på, at Parlamentet ikke vil være med til at godkende en hvilken som helst aftale. Det er vigtigt, at aftalen bliver både grøn og ambitiøs, mener han.
Det handler om EU's fremtid og rigtig, rigtig mange penge. Men hvad er det egentlig, der er på spil, når EU skal have et nyt langsigtet budget og en plan for den økonomiske genopretning efter coronakrisen? Det kan du læse mere om i de følgende dokumenter, som giver et overblik over, hvor pengene til budgettet kommer fra, og hvad EU's genopretningsfond er for en størrelse.
Collage med EP-Nyt 25
Angela Merkel var rejst til Bruxelles for at fremlægge det tyske formandskabs prioriteter for MEP'erne under ugens plenarsamling. Det blev en tale om sammenhold, om grundlæggende rettigheder og om vigtigheden af europæisk demokrati midt i en coronatid. Læs med i sidste udgave af EP-Nyt før sommerpausen.
Collage med EP-Nyt 22
Angela Merkels mangeårige erfaring og ekspertise skal komme EU til gode med Tysklands overtagelse af EU-formandskabet midt i en global krise. Europa-Parlamentet har høje forventninger til den kommende periode, hvor også brexit, digitalisering og grøn omstilling kræver hurtig fælles handling.
Erik Petri og Andreas Bonde Hansen tegner og fortæller i en ny programserie på DK4 om Europas historie igennem 1.000 år.
I en programserie på dk4 kan du komme med på en historisk rejse i ord og tegninger. Her kan du dykke ned i historien bag Europas værdier og møde nogle af de hovedpersoner, der har bidraget til det Europa, vi kender i dag. Serien bliver skudt i gang på Europadagen den 9. maj.
Tidligere trainees
Brænder du for at få praktisk EU-erfaring? Vil du opleve det europæiske demokrati in action helt tæt på? Kickstart din karriere som trainee hos Europa-Parlamentet, og få fem forrygende måneder i København, Bruxelles - eller et andet sted i Europa. Traineeperioden løber fra den 1. oktober 2020 til den 28. februar 2021.
Alle nyheder