skip to content
 
 
  • De danske MEP'er 2019-2024
 

Hjem

Collage med EP-Nyt 18
En genopretningspakke på 5.600 milliarder kroner til at komme gennem coronakrisen skal lægges oven i det almindelige budget, der desuden skal opjusteres. Det er de centrale punkter i Europa-Kommissionens udspil, som ifølge Europa-Parlamentet er et eksempel på, at der bliver lyttet.
To nye strategier lægger linjen for EU's ambitioner om mere biodiversitet og bæredygtig fødevareproduktion i EU.
Der er gode takter i Europa-Kommissionens to nye strategier for biodiversitet og fødevareproduktion, mener Europa-Parlamentets miljøudvalg. Ifølge udvalget bør de grønne ambitioner dog gøres bindende.
Resolutionen blev vedtaget i Europa-Parlamentet fredag den 15. maj under coronakrisens tredje plenarsamling med fjernafstemning.
Der skal flere penge i kassen, hvis EU skal lykkes med ambitionerne om en koordineret genopretning efter coronakrisen. Det mener Europa-Parlamentet, der ser en mulighed i at finde pengene gennem obligationer og EU-skatter.
Collage med EP-Nyt 18
På den tredje plenarsamling under coronakrisen stemte MEP'erne for et krav om en markant genopretningspakke til at hjælpe økonomien på fode. Og så gør nye regler for mærkning af dæk, at det bliver både billigere og mere miljøvenligt at være bilejer.
Bus kører med EU-flag
Se et tv-program om europæisk historie, eller deltag i vores onlinefejring. Dette års Europadag den 9. maj bliver en anderledes en af slagsen. Men selvom vi ikke skal mødes fysisk, er der rig mulighed for at mødes om det, der dannede grundlaget for EU.
Erik Petri og Andreas Bonde Hansen tegner og fortæller i en ny programserie på DK4 om Europas historie igennem 1.000 år.
I en ny programserie på dk4 kan du komme med på en historisk rejse i ord og tegninger. Her kan du dykke ned i historien bag Europas værdier og møde nogle af de hovedpersoner, der har bidraget til det Europa, vi kender i dag. Serien bliver skudt i gang på Europadagen den 9. maj.
Journalist Caroline Tranberg med videokamera
2020-udgaven af European Youth Event foregår via Facebook Live. Og der er stadig et væld af muligheder for at debattere en bedre fremtid for Europa med unge fra hele Europa og med MEP'er, eksperter og aktivister. Den 8. maj er den danske journalist Caroline Tranberg moderator for en debat om e-demokrati i en covid-19-tid.
Alle nyheder