skip to content

 
 
 

EYE 2020 går online - med dansk moderator

04-05-2020

2020-udgaven af European Youth Event foregår via Facebook Live. Og der er stadig et væld af muligheder for at debattere en bedre fremtid for Europa med unge fra hele Europa og med MEP'er, eksperter og aktivister. Den 8. maj er den danske journalist Caroline Tranberg moderator for en debat om e-demokrati i en covid-19-tid.

 .

12.000 unge var tilmeldt European Youth Event (EYE) i slutningen af maj inden nedlukningen. Nu åbnes der for, at alle, der vil debattere og blive klogere på demokratiet på langdistance, kan være med. Det sker i form af et online-event på Facebook Live, der varer frem til slut maj. De unges stemmer skal stadig høres - der skal bare råbes højere, når vi nu ikke kan mødes i Strasbourg.

Så brænder du for Europa, får du nu mulighed for at debattere de højaktuelle udfordringer, som Europa står overfor. Du kan præsentere dine idéer for medlemmer af Europa-Parlamentet, eksperter og aktivister, og diskutere med andre unge fra hele EU.

Dansk moderator på debat om e-demokrati

En af debatterne bliver modereret af den unge danske journalist Caroline Tranberg, som til daglig er redaktør på ungemediet Spektrum. Emnet for diskussionen, som finder sted fredag den 8. maj kl. 12-13, er meget aktuelt: Hvordan kan man som europæisk borger fortsætte sit demokratiske engagement, når man er begrænset til at sidde hjemme bag computerskærmen? Og kan vi lære noget af covid-19-krisen, hvad angår e-demokrati, e-afstemninger og onlineaktivisme?

Caroline glæder sig meget til at moderere debatten. ”Spektrum og EYE har på mange måder det samme formål, nemlig at lære unge om politik på en sjov måde og give unge en stemme i debatten,” lyder det fra Caroline. ”Hvor EYE inviterer unge til at debattere EU-politik, producerer og udgiver vi på Spektrum videoer og debatindlæg med unges holdning til politik i Danmark og i verden. Derfor har jeg sagt ja til at stå for en af EYE’s livedebatter på Facebook.”    

Hun opfordrer ligeledes de unge til at kaste sig ud i nogle af de mange initiativer, der allerede giver mulighed for at engagere sig online: ”Der er vildt mange seje initiativer ude i verden, hvor man som ung kan gøre en forskel,” siger Caroline og inviterer blandt andet de unge til at sende et debatindlæg til Spektrum eller til at gøre brug af onlineplatforme, hvor de kan engagere sig i politik.

Med i debatten er den italienske MEP Brando Benifei og den 26-årige belgiske iværksætter Wietse Van Ransbeeck, som har grundlagt Citizen Lab, der er en onlineplatform for demokratisk inddragelse i lokalpolitik.

Program for EYE 2020

 .

Her kan du få et overblik over nogle af de mange EYE-debatter, du kan følge online:

·         EuropaImodCovid19: Erfaringer fra andre lande

·         Mental sundhed: Hvordan påvirker den sociale distance os?

·         Nyhedshåndtering: Hvordan forholder vi os til nyhedsstrømmene?

·         Virksomheder: Hvilke udfordringer står virksomhederne overfor?

·         Fremtidens undervisning: Er de nye undervisningsplatforme kommet for at blive?

·         E-borgerskab: Hvordan er man en god borger i en ny kontekst? (Modereret af Caroline Tranberg fra ungemediet Spektrum)

·         Klimanødsituation: Er der et blivende klimaaftryk efter covid19?

·         Landbrugsfornyelse/morgendagens fødevarer: Har covid19 ændret vores syn på landbruget og vores fødevarer?

·         Jeg elsker mit job: Hvordan klarer man udfordringerne ved at have hjemmekontor?

·         Masseovervågning: Dataindsamling kontra håndhævelse af privatlivets fred

·         Vaccination & sundhedsadgang: Vil vaccination være svaret?

Se det fulde program her.