„Nu aș fi ajuns acasă fără ajutorul UE“

Awa Seck S-a întors acasă în siguranță datorită sprijinului oferit de UE Belgia, Bruxelles

Unii cetățeni europeni au rămas blocați în străinătate, când statele membre ale UE și-au închis granițele. Știm cu toții că cel mai potrivit loc pe timpul unei crize ca aceasta este acasă, dar dacă am fi rămas blocați în străinătate la declanșarea epidemiei? Așa s-a întâmplat cu Awa. Originară din Belgia, a fost surprinsă de pandemie în timpul unei călătorii în Senegal. Centrul european de coordonare a răspunsului la situații de urgență a organizat zboruri spre Europa, astfel încât Awa și alte mii de rezidenți UE au putut să se întoarcă acasă în siguranță. Uniunea Europeană ajută statele membre să coordoneze asistența și operațiunile consulare de repatriere a cetățenilor UE din întreaga lume, oriunde s-ar afla. Până în prezent, 85 000 de persoane au beneficiat de acest ajutor pentru a se întoarce în Europa în timpul crizei.

„Sunt mândru că încă pot transporta bunuri în întreaga Europă datorită culoarelor verzi ale EU“

Fred Livrează bunuri esențiale în statele membre ale UE, datorită culoarelor verzi ale UE Olanda, Utrecht

Deși frontierele interne ale UE sunt închise, probabil ați văzut camioane traversându-le uneori. Știați că Europa depinde de aceste camioane care transportă produse alimentare și mărfuri esențiale pentru a asigura distribuția și vânzarea lor? Fred este unul dintre miile de șoferi de camion de care depindem cu toții. Datorită muncii sale grele, magazinele sunt aprovizionate, iar spitalele primesc echipamentul vital fără de care nu ar putea funcționa. Deplasările lui Fred se desfășoară mai ușor ca urmare a măsurilor luate de Uniune. La 23 martie, Comisia Europeană a cerut statelor membre să permită tuturor vehiculelor de transport de marfă să treacă prin verificări și controale medicale în 15 minute. De asemenea, a oferit recomandări referitoare la cele mai eficiente modalități de a proteja de COVID-19 personalul din transport.

„Am ajuns până aici, nu putem renunța“

Valentinos Coordonează identificarea și supravegherea epidemiologică a contacților în Ministerul Sănătății din Cipru Cipru, Nicosia

Valentinos Silvestros este epidemiolog de teren. Este și coordonatorul activității de depistare a contacților în cadrul Unității de supraveghere și control al bolilor transmisibile din Ministerul Sănătății (Cipru). Echipa sa identifică și întrerupe lanțurile de transmitere, izolând persoanele infectate și pe cele care au intrat în contact cu virusul. Echipa lucrează în condiții deosebit de dificile și membrii săi fac mari sacrificii în plan personal. Valentinos nu și-a văzut familia și prietenii de peste opt săptămâni. Uneori, se simte foarte obosit și-l dor spatele și gâtul după o zi de muncă foarte plină. El se simte însă ușurat să vadă că numărul de cazuri scade. „Sunt foarte bucuros să văd că mica noastră țară are rezultate atât de bune”, spune el. Toți au lucrat împreună, ceea ce îl umple de optimism pentru viitor. „Încă e prea devreme să ne relaxăm. Nu putem renunța. Trebuie să protejăm populația și să întărim sistemul de sănătate public.”

„Prin campania #EMKrepi, companiile și tinerii din Slovenia se unesc pentru a ajuta relansarea economiei noastre“

Nika Încurajează tinerii să cumpere în primul rând produse și servicii slovene în timpul crizei provocate de pandemia de COVID-19 Slovenia, Ljubljana

Campania „European Youth Card” (#EMKrepi) a redat speranța magazinelor locale din Slovenia, care se confruntă cu efectele măsurilor de restricționare a mișcării. Idee este simplă. Aderând la programul „European Youth Card”, slovenii cu vârsta de până în 30 de ani primesc diverse avantaje din partea companiilor locale. Și pot ajuta totodată la salvarea afacerilor prietenilor. Inițiativa aparține Agenției Slovene pentru Tineret (SLOAM) și încurajează tinerii să-și dezvolte potențialul, să se integreze în societate și să facă alegeri responsabile. Programul numără deja peste 120 000 de deținători de carduri, ceea ce reprezintă 40 % din tinerii sloveni. „Cardul oferă diverse beneficii, inclusiv peste 70 000 de reduceri în toată Europa. #EMKrepi este ultima noutate. Inițiativa va ajuta tinerii să cumpere în următoarele luni mai ales produse și servicii slovene, ceea ce va ajuta la relansarea economiei noastre”, explică Nika Stegovec.  

„Am cerut persoanelor să voteze articolul cel mai important pentru ele în timpul carantinei“

Femi Documentează cultura și stilul de viață din Irlanda în timpul pandemiei Irlanda, Dublin

Un lucru pe care l-am învățat în timpul pandemiei este cât de mult variază percepția despre ceea ce oamenii consideră a fi important pentru ei. Cu toții am văzut cum s-au golit rafturile de hârtie igienică din magazine. Dar care sunt articolele considerate de tineri indispensabile? Pentru a afla acest lucru, compania irlandeză „Slight Motif” a distribuit pe rețelele de socializare o listă cu 32 de articole esențiale în carantină. Au organizat un concurs și le-au cerut oamenilor să voteze articolul absolut necesar dintr-o listă ce cuprindea, printre altele, șervețele de unică folosință, gustări, dezinfectant pentru mâini și echipament pentru gimnastică. „După cinci runde, aplicația Spotify a fost votată articolul cel mai important în timpul carantinei de către publicul tânăr”, afirmă Femi Falana. Inițiativa „Quarantine Bunker Pack” (kitul de supraviețuire în carantină) face parte din eforturile companiei „Slight Motif” de a documenta cultura urbană și stilul de viață din Irlanda.

„M-a mișcat profund recunoștința pasagerilor noștri“

Olga Însoțitoare de bord pe zborurile de repatriere Polonia, Varșovia

#LOTdoDomu (Zboară acasă cu LOT) a fost una dintre operațiunile aeriene cele mai complexe organizațional și logistic din istoria aviației civile poloneze. În 22 de zile, compania națională de transport a Poloniei a zburat în 71 de orașe din 53 de țări din întreaga lume. Operațiunea a fost pregătită într-un timp record pentru a veni în ajutorul compatrioților rămași în străinătate, departe de familiile lor, din cauza pandemiei de COVID-19. „Aceste zboruri au fost, din multe puncte de vedere, diferite de cele obișnuite. Cu fiecare dintre ele, aveam tot mai mult impresia că participam la o misiune de salvare”, spune Olga, membră a echipajului de bord pe unele dintre aceste zboruri. Compania aeriană a efectuat 388 de zboruri de pe șase continente, îmbarcând pasageri din Peru, Mexic, Argentina, Japonia, SUA, Australia și multe alte țări. În total, LOT a adus acasă peste 54 000 de cetățeni polonezi.

„Fiecare viață contează“

Constantinos Combate pandemia pe mai multe fronturi: de la serviciul de urgențe la coordonarea la nivel național Cipru, Nicosia

Constantinos Constantinou, specialist în boli infecțioase din cadrul serviciului public de sănătate, participă încă de la început la combaterea pandemiei de coronavirus, în diferite moduri. Conștient de lipsa de informații credibile despre această nouă amenințare la adresa sănătății, Constantinos a lucrat la Ministerul Sănătății cipriot, unde a coordonat difuzarea și actualizarea continuă a orientărilor privind COVID-19 elaborate de Organizația Mondială a Sănătății, Centrul European de Prevenire și Control al Bolilor și alte autorități internaționale. Acum, Constantinos își începe ziua tratând pacienții din unitatea specializată în COVID a spitalului general din Nicosia și o încheie seara târziu, după lungi convorbiri telefonice și schimburi de e-mailuri cu colegii, despre cele mai bune tratamente pentru pacienți, precum și cu oamenii obișnuiți, cărora le explică măsurile de protecție pentru ei și cei dragi.

„Susținem permanent firmele mici, răspunzând la întrebările lor de natură juridică în contextul pandemiei“

Małgosia și Katarzyna Oferă consultanță juridică pro bono companiilor afectate de pandemie Polonia, Poznan

Mulți antreprenori au fost luați pe nepregătite de criza de COVID-19 și efectele acesteia asupra afacerilor lor. Cum să gestioneze întreruperea lanțului de aprovizionare? Cum se aplică clauzele de forță majoră firmelor lor? Pentru a răspunde acestor întrebări, Małgosia, o avocată poloneză, a hotărât să creeze canalul YouTube „Legea pe înțelesul antreprenorilor”. „Le ofer oamenilor de afaceri consultanță legată de ultimele reglementări și ajutorul financiar public pe care-l pot primi”, explică ea. „Cum reglementările privind pandemia de COVID-19 sunt actualizate constant în Polonia, am dezvoltat conceptul inițial cu ajutorul Katarzynei". În prezent, ele oferă în principal cunoștințe juridice prin seminare online și consultații telefonice pro bono pentru firmele mici. Printre temele abordate, se numără protecția datelor cu caracter personal și respectarea vieții private a angajaților care lucrează de acasă. Informații despre inițiativă sunt disponibile pe site-ul și pe pagina de Facebook a companiei.

„«Vie Féminine» ajută femeile să își exercite drepturile sociale și să-și păstreze legăturile sociale“

Yasmina și Fatima Oferă femeilor aflate în nevoie un serviciu de asistență telefonică și un grup pe Facebook prin care se pot susține reciproc Belgia, Charleroi

În Belgia, femeile aflate în situații dificile pot cere oricând ajutor organizației feministe „Vie Féminine”. Dar pandemia a mai adăugat o provocare: pe măsură ce nevoile femeilor creșteau, organizația întâmpina dificultăți organizatorice tot mai mari. De aceea, Fatima și Yasmina au inovat. Au organizat rapid linii telefonice de urgență, disponibile șapte zile din șapte, pentru ca femeile din Charleroi să-și păstreze relațiile și drepturile sociale prin telefon. „Vie Féminine” a oferit acest serviciu în cinci regiuni din Valonia. Pe lângă liniile de telefon, cele două au creat un grup pe Facebook numit „Confined and United” (Solidare în izolare). „Grupul le permite femeilor să țină legătura și să se ajute în timpul izolării. Am pornit de la inițiative personale, precum idei de activități pentru copii, distribuirea alimentelor și ajutor în caz de urgențe, și am ajuns să creăm cu succes un spirit comun de ajutor reciproc între membrii grupului”, explică Fatima și Yasmina.

„Cumpărătorii potențiali pot folosi harta noastră pentru a găsi și contacta producătorii locali“

Celine și Ludovic Ajută producătorii locali să facă față măsurilor de izolare impuse de pandemia de COVID-19 Franța, Beaumontel

Nu se vorbește prea des despre ei, dar au suferit cel mai mult de pe urma restricțiilor de deplasare din Franța. Deoarece piețele în aer liber, restaurantele și cantinele școlare au fost obligate să închidă, producătorii locali au fost puternic afectați. În Normandia, s-a născut următoarea întrebare: cum pot fi încurajați cetățenii să cumpere produse locale în această perioadă dificilă? Regiunea Normandia și asociația locală responsabilă de „rollon” – moneda locală – au găsit o soluție sub forma unei hărți regionale, disponibilă online din 8 aprilie. Harta, intitulată „Le Rendez-Vous des Normands” (Locul de întâlnire al normanzilor), oferă datele de contact a peste 1 200 de producători locali. Printre produsele disponibile se află fructe și legume, pește și fructe de mare, carne și produse lactate. Harta a fost consultată de peste 3 000 de ori de la lansare.

„Inițiativele noastre vor să ajute și să sprijine comunitățile cele mai afectate de noua normalitate“

Anca Ajută firmele locale și personalul din spitale în timpul pandemiei România, București

Pentru a ajuta firmele locale să supraviețuiască închiderii forțate din timpul izolării, Anca a avut o idee. Și-a invitat comunitatea de pe Facebook să cumpere carduri de cadouri de la aceste companii, pentru a le folosi imediat ce își vor redeschide ușile. „În mai puțin de 24 de ore, campania a ajuns pe toate rețelele de socializare”, spune ea. „Platforma de rezervare online CardCadou a decis să ni se alăture, iar inițiativa cuprinde acum peste 140 de firme mici din România”. Dar Anca dorea să găsească și alte moduri de a ajuta. De aceea a dezvoltat o nouă platformă numită „Cafea pentru spitale”, unde oamenii pot cumpăra bonuri de cafea pentru personalul din spitale. „Prin #cafeapentruspitale, am oferit tone de cafea de calitate în spitalele din București și din alte cinci orașe românești”, ne-a spus Anca. Reacțiile venite de la medici și asistente au fost atât de pozitive încât compania din domeniul prăjirii cafelei „The Barn” din Berlin a decis să adopte inițiativa și în Germania.

„Deoarece la început nu existau grupuri sau modele de monitorizare și predicție a viitorului epidemiei, ne-am gândit să facem ceva“

Dr. Leskovar și prof. dr. Cizelj Doi ingineri sloveni din domeniul nuclear au pus la punct un proiect prin care să ofere autorităților competente statisticile esențiale despre evoluția pandemiei de COVID-19 Slovenia, Ljubljana

În toată Europa, cetățenii își țin respirația. Măsurile de izolare sunt ridicate progresiv, dar posibilitatea unui al doilea val este încă foarte reală. Doar timpul – și mai exact, statisticile – ne vor spune când pandemia de COVID-19 va fi doar o amintire urâtă. În Slovenia, dr. Matjaž Leskovar și prof. dr. Leon Cizelj publică regulat statistici actualizate despre COVID-19, care au devenit o referință pentru serviciile responsabile cu planificarea noilor măsuri. Dar nu acesta fusese scopul lor inițial: la început, ei au realizat modelarea Covid-19 din curiozitate și din nevoia de a pregăti un răspuns rapid – o practică constantă în domeniul energiei nucleare. Statisticile, publicate de Departamentul de inginerie a reactoarelor al Institutului „Jožef Stefan”, urmăresc răspândirea COVID-19 în Slovenia. Prezentările sunt disponibile pe un canal Youtube dedicat.