"Jag hade inte lyckats ta mig hem utan EU:s hjälp“

Awa Seck Kunde komma hem tack vare stöd från EU Belgien, Bryssel

När EU:s medlemsländer började stänga sina gränser fastnade vissa europeiska medborgare utomlands. I kristider vill vi ju alla helst vara hemma, men tänk om du blev fast utomlands när viruset slog till? Så blev det till exempel för Awa. Hon kommer från Belgien, men blev strandsatt under en resa i Senegal. Europeiska centrumet för samordning av katastrofberedskap organiserade flygningar tillbaka till Europa så att Awa, och tusentals andra EU-invånare, kunde komma hem igen. EU hjälper sina medlemsländer att samordna hjälpinsatser och konsulära hemtransporter för EU-medborgare i hela världen, oavsett var de befinner sig. Hittills har omkring 85 000 personer fått hjälp att ta sig hem till Europa under krisen.

"Jag är stolt över att jag fortfarande kan transportera varor över hela Europa tack vare EU:s gröna körfält“

Fred Levererar samhällsviktiga varor mellan EU-länderna tack vare EU:s gröna körfält Nederländerna, Utrecht

EU:s inre gränser må vara stängda, men du har kanske sett en och annan lastbil som ibland passerat gränsen? Visste du att vi i Europa är beroende av dessa lastbilar för att transportera mat och andra samhällsviktiga varor för vidare distribution och försäljning? Fred är en av de många tusen lastbilschaufförer som vi alla är beroende av. Hans hårda arbete hjälper till att hålla varuhusens lager fulla och gör så att sjukhusen inte saknar livsviktig utrustning. Europeiska unionen har underlättat Freds resa. Den 23 mars uppmanade kommissionen medlemsländerna att tillåta alla godstransportfordon att passera kontroller och hälsokontroller på under en kvart. Den gav också råd om hur transportarbetare kan skyddas på bästa sätt mot covid-19.

"Vi har kommit så långt! Vi kan inte ge upp nu!“

Valentinos Samordnar smittspårning vid hälsoministeriet i Cypern Cypern, Nicosia

Valentinos Silvestros är fältepidemiolog. Han är också samordnare för kontaktspårning vid det cypriotiska hälsovårdsministeriets enhet för övervakning och kontroll av smittsamma sjukdomar. Hans medarbetare identifierar överföringskedjor och ”bryter” dem, genom att isolera personer som redan är smittade eller som har kommit i kontakt med viruset. Medarbetarna arbetar under mycket svåra omständigheter och gör stora personliga uppoffringar. Valentinos har inte träffat vare sig familj eller vänner på över åtta veckor. Ibland är han helt slutkörd och hans rygg och nacke värker ofta efter en lång arbetsdag. Han är fortfarande lättad över att antalet smittade och döda nu minskar. ”Jag är så glad över att vårt lilla land har lyckats så bra”, säger han. Alla har samarbetat. Det ger hopp inför framtiden. ”Men än är det för tidigt att slappna av”, varnar han. ”Vi får inte ge upp nu! Vi måste skydda befolkningen och stärka våra offentliga hälso- och sjukvårdssystem.”

"Kampanjen #EMKrepi samlar slovenska företag och ungdomar för att få igång landets ekonomi“

Nika Uppmuntrar ungdomar att handla slovenskt under covid-19-krisen Slovenien, Ljubljana

Medan butiker i hela Slovenien känner av nedstängningens konsekvenser har kampanjen ”Europeiska ungdomskortet” (#EMKrepi) blivit en källa till hopp. Idén är enkel. Genom att gå med i programmet Europeiska ungdomskortet får slovener under 30 år olika förmåner av det lokala näringslivet. På det viset kan de också rädda en vän från konkurs. Det är Slovenska ungdomsbyrån Sloam som ligger bakom initiativet, där ungdomar uppmuntras att utveckla sin potential, bli en del av samhället och göra vettiga val. Programmet har redan över 120 000 kortinnehavare – 40 % av Sloveniens ungdom. ”Kortet ger olika förmåner, t.ex. 70 000 rabatter i hela Europa. #EMKrepi är den senaste nyheten. Den kommer att hjälpa ungdomar att i första hand köpa slovenska varor och tjänster de närmaste månaderna, och det i sin tur kommer att sätta fart på vår ekonomi”, förklarar Nika Stegovec.  

"Folk fick rösta om vad de tyckte var viktigast att ha med sig i karantän“

Femi Dokumenterar kulturen och livsstilen i Irland under pandemin Irland, Dublin

En sak som vi lärt oss av covid-19 är hur folks syn på vad som är viktigt skiljer sig. Vi blev alla vittnen till den tvångsmässiga hamstringen av toapapper – men vad är mest oumbärligt för de yngre generationerna? För att ta reda på det lade det irländska företaget Slight Motif upp en lista på sociala medier med 32 viktiga föremål för den som sitter i karantän. De ordnade en tävling och lät folk rösta om vad de absolut inte kunde vara utan bland saker som näsdukar, snacks, handsprit och gymredskap. ”Efter fem omgångar hade vår unga publik röstat fram Spotifyappen som den viktigaste grejen att ha under karantänen”, säger Femi Falana. Initiativet kallades "Quarantine Bunker Pack” och är ett led i Slight Motifs arbete med att dokumentera den urbana kulturen och livsstilen i Irland.

"Det jag minns tydligast är tacksamheten hos våra passagerare“

Olga Flygvärdinna på repatrieringsflyg Polen, Warszawa

Insatsen #LOTdoDomu (Flyg hem med LOT) var ett av de organisatoriskt och logistiskt sett mest utmanande uppdragen i den polska civila luftfartens historia. Under 22 dagar flög det polska flygbolaget LOT till 71 städer i 53 länder i hela världen. Insatsen förbereddes i rekordfart för att hjälpa landsmän som blivit strandsatta i länder utanför EU, långt från sina familjer, på grund av coronapandemin. ”Dessa flygningar var på väldigt många sätt annorlunda jämfört med vad vi är vana vid. Med varje flygning kändes det mer och mer som ett räddningsuppdrag”, säger Olga som ingick i besättningen på några av flygningarna. LOT genomförde 388 flygningar från sex världsdelar och hämtade resenärer från Peru, Mexiko, Argentina, Japan, USA, Australien och många andra länder. Sammanlagt flög LOT hem mer än 54 000 polacker.

"Varje liv räknas“

Constantinos Bekämpar pandemin på flera fronter: från arbete på akutmottagning till nationell samordning Cypern, Nicosia

Constantinos Constantinou, specialist på infektionssjukdomar hos cypriotiska statens hälso- och sjukvårdsorganisation, har redan från första början av coronapandemin gjort insatser på flera sätt. Constantinos blev tidigt medveten om bristen på trovärdig information om detta nya hot mot folkhälsan. Han arbetade då vid det cypriotiska hälsoministeriet, där han samordnade spridningen och den löpande uppdateringen av riktlinjerna för covid-19 från WHO, EU:s smittskyddsmyndighet och andra internationella myndigheter. Numera börjar Constantinos arbetsdagen med att behandla covid-19-patienter på det stora sjukhuset i Nicosia och slutar sent på natten efter långa telefonsamtal och mejlväxlingar med kollegor om hur patienterna ska behandlas, och med allmänheten om hur de ska skydda sig och sina anhöriga.

"Vi stöder kontinuerligt småföretag genom att besvara deras juridiska frågor om pandemin“

Małgosia och Katarzyna Ger gratis juridisk rådgivning till företag som drabbats av pandemin Polen, Poznań

Många företagare togs på sängen av covid-19 och dess konsekvenser för deras företag. Vad ska de göra när leveranskedjorna bryts? Gäller force majeure-bestämmelser för deras företag? För att besvara sådana frågor bestämde sig den polska juristen Małgosia för att skapa en Youtubekanal med juridik för företagare. ”Jag vägleder företagare om de senaste bestämmelserna och om vad de kan få för ekonomiskt stöd från staten”, förklarar hon. ”Eftersom covid-19-reglerna i Polen hela tiden uppdateras har vi tagit idén ett steg längre med Katarzynas hjälp.” Nu fokuserar de på att dela med sig av sitt juridiska kunnande via webbinarier och kostnadsfri telefonrådgivning för småföretag. Dataskydd och integriteten för anställda som jobbar hemifrån är några av frågorna. Information om initiativet finns på företagets webbplats och Facebooksida.

"Vie Féminine vill hjälpa kvinnor att hävda sina sociala rättigheter och hålla kontakten med varandra“

Yasmina och Fatima Erbjuder kvinnor i nöd en hjälptelefon och en Facebookgrupp där de kan hjälpa varandra Belgien, Charleroi

I Belgien kan kvinnor i svåra situationer alltid ringa och be den feministiska organisationen Vie Féminine om hjälp. Men covid-19-utbrottet innebar en extra utmaning. Alltfler kvinnor behövde hjälp, samtidigt som organisationen fick allt svårare att organisera sin verksamhet. För att lösa problemet fick Fatima och Yasmina tänka nytt. De inrättade en telefonjour som var öppen varje dag, för att ge kvinnor i Charleroi en möjlighet till social kontakt och ett sätt att utöva sina sociala rättigheter via telefon. Samma stödtjänst har inrättats av Vie Féminine i fem regioner i Vallonien. Dessutom skapade Fatima och Yasmina en Facebookgrupp med namnet ”Confinées et solidarités”. ”Genom gruppen kan kvinnor hålla kontakten och stötta varandra under nedstängningen. Där finns alla sorters initiativ, som aktiviteter för att underhålla barnen, utdelning av mat, och hjälp i nödsituationer. Vi har lyckats skapa en anda av gemenskap och ömsesidig hjälp inom gruppen”, förklarar Fatima och Yasmina.

"Potentiella köpare kan använda vår karta för att hitta och kontakta sina lokala producenter“

Céline och Ludovic Hjälper lokala producenter att klara sig igenom nedstängningen under coronakrisen Frankrike, Beaumontel

Man hör inte så ofta talas om dem, men de har betalat ett högt pris för den franska nedstängningen. När utomhusmarknader, restauranger och skolmatsalar tvingades stänga blev lokalproducenterna hårt drabbade. I Normandie väckte situationen en fråga: Hur kan människor uppmuntras att köpa lokalt i dessa svåra tider? Regionen Normandie och lokalföreningen med ansvar för rollon – den lokala valutan – hittade en lösning i form av en karta över regionen. Den har legat ute på nätet sedan den 8 april. ”Au Rendez-Vous des Normands”, som kartan heter, innehåller kontaktuppgifter till över 1 200 av traktens producenter. Frukt och grönt, fisk och skaldjur, kött och mejeriprodukter är några av produkterna man kan hitta. Kartan har haft över 3 000 besökare sedan starten.

"Våra initiativ är till för att hjälpa de grupper som drabbats hårdast av den nya normaliteten“

Anca Hjälper den lokala näringen och sjukhuspersonalen under pandemin Rumänien, Bukarest

Hur kan man hjälpa den lokala näringen att överleva nedstängningen? Det undrade Anca, som fick en idé. Hon uppmanade sina Facebookvänner att köpa presentkort som de skulle kunna utnyttja så snart företagen öppnade igen. ”Inom ett dygn var kampanjen överallt i sociala medier”, säger hon. ”Bokningsplattformen CardCadou ville jobba med oss, och initiativet har nu över 140 småföretag från hela Rumänien.” Men Anca ville hjälpa till på fler sätt. Så hon utvecklade en ny plattform, Kaffe till sjukhusen, där människor kan köpa kaffekuponger till sjukhuspersonal. ”Tack vare #cafeapentruspitale har vi skaffat tonvis med kvalitetskaffe till sjukhus i Bukarest och fem andra rumänska städer”, säger Anca. Reaktionerna från läkarna och sjuksköterskorna var så positiva att kafferosteriet The Barn i Berlin beslutade sig för att ta initiativet till Tyskland.

"Eftersom det först inte fanns några grupper eller modeller för att följa epidemin eller förutse hur den skulle utvecklas hjälpte vi gärna till“

Matjaž Leskovar och Leon Cizelj Två slovenska kärnkraftsingenjörer som såg till att förse myndigheterna med viktig statistik om covid-19-epidemins utveckling Slovenien, Ljubljana

I hela Europa sitter människor på helspänn. Det lättas gradvis på coronarestriktionerna, men fortfarande finns en verklig risk för en andra smittspridningsvåg. Det är bara med tiden – och närmare bestämt med statistikens hjälp – som det kommer att stå klart för oss när covid-19 kan förväntas vara ett minne blott. I Slovenien släpper Matjaž Leskovar och Leon Cizelj regelbundet färsk covid-19-statistik som har blivit en referenspunkt för de myndigheter som ansvarar för att planera nya åtgärder. Från början hade de inga sådana planer. Leskovar och Cizelj började sin covid-19-modellering av ren nyfikenhet och med hänsyn till att säkra beredskap i god tid, vilket är en konstant faktor på kärnenergiområdet. Statistiken ges ut av avdelningen för reaktorteknik vid Jožef Stefan-institutet och fokuserar på smittspridningen i Slovenien. Statistiken sprids också via en särskild YouTube-kanal.