skip to content
 
 
BannerEuroopan parlamentin Suomen-tiedotustoimisto järjestää lehdistö- ja taustatilaisuuksia parlamentin toiminnasta sekä toimittajakoulutusta. 

Yleensä toimittajatilaisuuksiin ei tarvita ennakkoilmoittautumisia, jollei sitä erikseen kutsussa pyydetä. Kaikki yleisötilaisuudet ovat avoimia tiedotusvälineille (toimittajille, kuvaajille ja kameraryhmille). Kuvausluvat kannattaa varmistaa etukäteen joko tiedotustoimistosta tai tapahtumapaikoilta varsinkin tilaisuuksissa, joissa parlamentin ohella on muita järjestäjiä. Parlamentin jäsenten ja muiden esiintyjien haastattelut tulee järjestää itse, mutta tiedotustoimisto auttaa niissä.
Banner
 
15/04/2019
 

KUTSU: EU-päätöksenteko ja Suomen kannanmuodostus -aamukahvitilaisuus toimittajille 3.5.

 

Tervetuloa perjantaina 3.5. klo 9.30–11.00 Eurooppasalissa (Malminkatu 16, Helsinki) toimittajille järjestettävään taustatietotilaisuuteen, jossa valotetaan EU-päätöksenteon kiemuroita. Tilaisuudessa avataan päätöksentekoa ja sen prosesseja eri toimielimissä (komissio, Euroopan parlamentti, neuvosto, Eurooppa-neuvosto). Myös Suomen hallituksen ja eduskunnan käytännöt ja yhteistoiminta EU-asioiden kansallisessa valmistelussa avataan. Tilaisuuden jälkeen tiedät, missä vaiheessa prosessia lähestyä mitäkin tahoa ja mistä saat asiakirjoja, kun tarvitset lisätietoa, ja tavallinen lainsäätämisjärjestys on kirkkaana mielessäsi.

Tilaisuudessa on kevyt aamupalatarjoilu. Puhujina ovat Antti Peltomäki (päällikkö, Euroopan komission Suomen-edustusto), Jarmo Oikarinen (päällikkö, Euroopan parlamentin Suomen-toimisto), Veera Kojo (lainsäädäntösihteeri, valtioneuvoston kanslian EU-asioiden osasto) sekä Peter Saramo/Anna Sorto (valiokuntaneuvos, eduskunnan suuri valiokunta).


Aika:
Perjantai 3. toukokuuta klo 9.30–11.00

Paikka: Eurooppasalin iso neuvotteluhuone, Malminkatu 16, Helsinki

Pyydämme ilmoittautumaan tilaisuuteen maanantaihin 29.4. mennessä osoitteeseen COMM-REP-HEL-NEWS@ec.europa.eu.

 

Lämpimästi tervetuloa!

Lisätietoja:

Pia Siitonen, tiedotuspäällikkö / komission Suomen-edustusto, 040 535 5979, pia.siitonen@ec.europa.eu

Maria Tuomela, lehdistötiedottaja / parlamentin Suomen-toimisto, 040 720 5025, maria.tuomela@europarl.europa.eu

Anne Sjöholm, EU- ja kv-asioiden viestintäpäällikkö / Valtioneuvoston kanslia, 040 537 07 33, anne.sjoholm@vnk.fi

 

 

 
Euroopan parlamentti - Europaparlamentet facebookissa

EP Suomessa twitterissä
EP Suomessa instagramissa