skip to content
 
 
BannerEuroopan parlamentin Suomen-tiedotustoimisto järjestää lehdistö- ja taustatilaisuuksia parlamentin toiminnasta sekä toimittajakoulutusta. 

Yleensä toimittajatilaisuuksiin ei tarvita ennakkoilmoittautumisia, jollei sitä erikseen kutsussa pyydetä. Kaikki yleisötilaisuudet ovat avoimia tiedotusvälineille (toimittajille, kuvaajille ja kameraryhmille). Kuvausluvat kannattaa varmistaa etukäteen joko tiedotustoimistosta tai tapahtumapaikoilta varsinkin tilaisuuksissa, joissa parlamentin ohella on muita järjestäjiä. Parlamentin jäsenten ja muiden esiintyjien haastattelut tulee järjestää itse, mutta tiedotustoimisto auttaa niissä.
Banner
 
16/04/2019
 

Matka-apurahahaku: EU-vaalien toimittajamatka Brysseliin 14.-16.5.2019

 

Euroopan parlamentin vaalit käydään kaikissa EU-jäsenmaissa toukokuussa 2019. Vaaleissa valitaan Euroopan parlamentin jäsenet seuraavaksi viideksi vuodeksi sekä otetaan kärkiehdokasmenettelyssä kantaa Euroopan komission puheenjohtajan valintaan. EU-vaalien ennakoidaan olevan monin tavoin merkittävät Euroopan tulevaisuuden kannalta.

Toimittajamatkan ohjelmassa perehdytään EU-vaalien isoimpiin aiheisiin ja tarjotaan tilannekuva vaaliasetelmiin sekä tutustutaan ajankohtaiseen EU-politiikkaan ja -päätöksentekoon. Keskiviikkoiltana 15.5. ohjelmassa on Euroopan yleisradiounionin järjestämän europuolueiden kärkiehdokkaiden väittelyn seuraaminen parlamentin täysistuntosalissa. Toimittajilla on myös mahdollisuus pyytää haastatteluja kärkiehdokkailta.

Parlamentti myöntää valituille toimittajille matka-apurahan, joka kattaa matkakulut ja majoituksen. Toimittajat voivat halutessaan osallistua toimittajamatkalle myös median omalla kustannuksella. Hakemuksia toivotaan erityisesti medioilta, joilla ei ole vakituisesti EU-asioita seuraavaa Brysselin kirjeenvaihtajaa.


Missä: Euroopan parlamentti Brysselissä

Milloin: tiistai-torstai 14.-16.5.2019

Kenelle: EU-vaaleista raportoiville uutis- ja ajankohtaistoimittajille, uutispäälliköille, päätoimittajille, erityisesti audiovisuaalisesta mediasta


Miten haet: hakemukset perusteluineen pyydetään viimeistään keskiviikkona 24.4. osoitteeseen ephelsinki@europarl.europa.eu

Kirjaa hakemukseesi:

- yhteystiedot: nimi, media/freelance (mille medialle työskentelet), osoite, puhelinnumero, sähköposti

- perustelut: miksi juuri sinun pitäisi päästä perehtymään EU-vaaleihin


Lisätietoja: Simo Ristolainen, lehdistötiedottaja, parlamentin Suomen-toimisto, 0403510264, simo.ristolainen@europarl.europa.eu

 
Euroopan parlamentti - Europaparlamentet facebookissa

EP Suomessa twitterissä
EP Suomessa instagramissa