skip to content
 
 
 

Tapahtumat

Euroopan parlamentin Suomen-toimisto järjestää lukuisia tapahtumia.

Mepit ja lukio-opiskelijat kohtaavat EU-aiheisessa visailussa ja kisaavat joukkueina toisiaan vastaan. Fiksumpi kuin opiskelija? Klikkaile itsesi mukaan seuraamaan leikkimielistä EU-visailua parlamentin Suomen-toimiston Facebook-liveen perjantaina 23.10. kello 14.30–16.  
Lue lisää
Eurooppanuoret toteuttavat alkusyksynä 2020 webinaarisarjan, jossa tarkastellaan Euroopan tulevaisuutta. Millainen Eurooppa on vuonna 2050?
Lue lisää
Vuonna 1995 hyväksytty Pekingin julistus ja toimintaohjelma naisten aseman parantamiseksi ja tasa-arvon edistämiseksi täyttää syyskuussa 25 vuotta. Pekingiä pidetään käännekohtana naisten oikeuksien edistämisessä. Sukupuolten tasa-arvo julistettiin tuolloin perus- ja ihmisoikeudeksi, mutta mihin toimintaohjelma on johtanut neljännesvuosisadan matkallaan? Entä kuinka kansainväliset sopimukset näkyvät EU:n ja sen jäsenenä 25 vuotta olleen Suomen tasa-arvopolitiikassa? Miten tasa-arvoa kiritetään? Euroopan parlamentin Suomen-toimisto ja Naisjärjestöt Yhteistyössä NYTKIS ry järjestävät perjantaina 6.3.2020 klo 10–12 Eurooppasalissa (Malminkatu 16, Helsinki) naistenpäivän keskustelutilaisuuden.
Lue lisää
Euroopan parlamentin Suomen-toimisto ja The Ulkopolitist-verkkolehti järjestivät 23.1. Tiedekulmassa Europolitist LIVE: Kohti tekoälykästä Eurooppaa?- tapahtuman, jossa keskusteltiin tekoälyn tulevaisuuden näkymistä Euroopassa sekä EU:n roolista tekoälyn kehittämisessä ja sääntelyssä.
Lue lisää
Euroopan parlamentin Suomen-toimisto ja The Ulkopolitist-verkkolehti järjestävät Europolitist LIVE: Kohti tekoälykästä Eurooppaa?- tapahtuman Tiedekulmassa torstaina 23.1.2020 klo 13-15.00. Tervetuloa mukaan keskustelemaan!
Lue lisää
Kuva: Kuvio
Helsingin keskustakirjasto Oodi, kuten myös Euroopan parlamentin ja Euroopan komission ylläpitämä EU @Oodi-näyttelytila ja -tietopiste viettävät merkkipäivää ennen itsenäisyyspäivää!
Lue lisää
Euroopan parlamentin Suomen toimisto ja Euroklubi ry järjestävät torstaina 21.11.2019 yhteisseminaariin Euroopan Unionin kehityksestä Eurooppasalissa. Tervetuloa mukaan keskustelemaan!
Lue lisää
Nuoret pääsivät kysymään parlamentin poliittiselta johdolta ajankohtaisista polttavista aiheista EU@Oodi-pisteellä, kun puheenjohtajakokous vieraili Helsingissä Suomen EU-puheenjohtajuuskauden merkeissä.
Lue lisää
Amnestyn ja Kansalaisjärjestöjen ihmisoikeussäätiön seminaarissa ihmisoikeuksien puolustajat ympäri maailman jakoivat kokemuksiaan kohtaamastaan ahdistelusta ja häirinnästä. Keskustelussa etsittiin keinoa tukea ihmisoikeuksien puolustajien työtä.
Lue lisää
Tule keskustelemaan päättäjien kanssa Suomen roolista Euroopan unionissa! Turun Eurooppa-foorumin tavoitteena on edistää avointa, tutkittuun tietoon perustuvaa keskustelua kansalaisten ja päättäjien kesken.
Lue lisää
Kilpailun aiheena on EU:n symboli: piirrä EU:lle uusi lippu, maskotti, vaakuna tai logo. Voittajapiirustusta käytetään parlamentin ja komission viestinnässä.
Lue lisää