skip to content
 
 
Euroopan parlmentin Suomen-tiedotustoimiston rakennus Helsingissä
Euroopan parlmentin Suomen-tiedotustoimiston rakennus Helsingissä
 

INFORMATIONSKONTORET

Europaparlamentets informationskontor delar ut information om parlamentets arbete, medlemmar och beslut. Viktiga målgrupper är bl.a. medier, skolor, forskare, myndigheter och organisationer. Kontoret betjänar även enskilda medborgare. All service och material är gratis.

På informationskontoret kan man ställa frågor som rör Europaparlamentets arbete, struktur och medlemmar (lagstiftningsarbete, utskott, presidium osv.) På hemsidan finns det även kontaktuppgifter till de finska europarlamentarikerna.

Europaparlamentets informationskontor arrangerar seminarier och andra evenemang samt håller föreläsningar om parlamentets arbete eller EU:s aktuella frågor. Kontoret tar emot besöksgrupper, men det är viktigt att komma överens om besöken i förväg för att garantera plats och talare. Informationskontoret arrangerar även tillfällen för journalister samt utbildning för journalister om EU-informationssökning.

Europaparlamentets informationskontor i Finland är belägen i Kampen i Helsingfors, på Malmgatan 16. I samma hus ligger även Europeiska kommissionens representation i Finland. Parlamentets och kommissionens gemensamma infocenter finns på gatuplanet. Infocentret delar ut gratis material om EU:s och Europaparlamentets politik och verksamhet. Europahuset har även ett referensbibliotek som har öppet enligt avtal. Välkommen!

Europaparlamentets informationskontor i Finland:

Besöksadress
Malmgatan 16
00100 Helsingfors

Postadress
Malmgatan 16
00100 Helsingfors

telefon: (09) 622 0450
telefax: (09) 622 2610

E-postadress: ephelsinki@europarl.europa.eu

Öppettider
måndag - fredag 8.30 - 16.30