skip to content
 
 
 
2019-10-30

Középpontban az innováció: EP-képviselők látogatása az Európai Innovációs és Technológiai Intézetben

Az EP Ipar, Kutatás és Energiaügyi Bizottságának tagjai az Európai Innovációs és Technológiai Intézetnél (EIT) tettek látogatást Budapesten és Bécsben 2019. október 28-30. között.

A Maria da Graça Carvalho  (EPP, Portugália) képviselő vezette delegáció arról folytatott megbeszéléseket, hogy hogyan járul hozzá az EIT az innovációhoz Európában. A találkozók fókuszában az EIT tevékenysége és működése állt, beleértve az igazgatási struktúrát és a finanszírozás modelljét. A képviselők aziránt is érdeklődtek, hogy milyen hatása van az intézetnek az európai innovációs ökoszisztémákra és az európai polgárok mindennapi életére, különös tekintettel a társadalmi, digitális, termelési és klímavédelmi szempontokra. A delegáció látogatása összefüggésben áll a Horizon Europe program keretébe tartozó, a 2021-27 közötti időszakra az EIT-re vonatkozó új jogalkotási javaslattal.

A delegáció tagjai voltak: Gyürk András (EPP, Magyarország), Tóth Edina (EPP, Magyarország), Maria Manuel Marques Leitão (S&D, Portugália), Ivo Hristov (S&D, Bulgária), Susana Solís Pérez (RENEW, Spanyolország), Ivars Ijabs (RENEW, Lettország), Viola Von Cramon-Taubadel (Zöldek/Európai Szabad Szövetség, Németország) és Andrea Caroppo (Identitás és Demokrácia, Olaszország). 

További részletek (angol nyelven)

Kapcsolat

SZONTAGH Andrásné Annamária
Európai Parlament
Magyarországi Kapcsolattartó Irodája
Sajtóattasé
Telefon: +36 1 411 3552
Mobil: +36 30 603 0575
E-mail: andrasne.szontagh@europarl.europa.eu

PÁLFY Katalin
Európai Parlament
Magyarországi Kapcsolattartó Irodája
Sajtóattasé
Telefon: +36 1 411 3549
Mobil: +36 30 173 47 33
E-mail: katalin.palfy@europarl.europa.eu