skip to content
 
 
 
2016-05-20

Európai ifjúsági rendezvény: online közvetítés

Több ezer fiatal vitatja meg az EU előtt álló kihívásokat a május 20-21-i strasbourgi Európai ifjúsági rendezvényen (EYE). A fiatalok uniós döntéshozókkal, az üzleti szektor és a civil szféra képviselőivel találkoznak és workshopokon, szemináriumokon vesznek részt. A rendezvényt Sylvie Guillaume (szocialista, francia) és Mairead McGuinness (néppárti, ír), az EP alelnökei nyitják meg pénteken reggel. Azok, akik személyesen nem lehetnek ott az eseményen, online követhetik majd a történéseket.

Az Európai ifjúsági rendezvény mintegy 150 programmal várja a fiatalokat, mottója: „Együtt képesek vagyunk változásokat elérni”.

Az EYE célja, hogy bevonja a több mint hétezer európai fiatalt az Unió politikájának alakításába és együttes erővel keressenek megoldást Európa sürgető, őket is érintő problémáira. A legfontosabb ötleteket egy jelentésben foglalják majd össze, amelyet eljuttatnak az EP-képviselőkhöz.

A program

A rendezvény számos, a fiatalokat foglalkoztató kulturális és szociális témakört érint, és olyan előadókat sorakoztat fel, mint például Denis Mukwege kongói nőgyógyász, a 2014. évi Szaharov-díj nyertese, Ensaf Haidar, Raif Badawi szaúdi blogger felesége, Marianne Thyssen munkaügyért felelős uniós biztos, vagy éppen Samantha Cristoforetti olasz űrhajós.

Lesznek többek között viták, meghallgatások, workshopok, eszmecserék EU-s döntéshozókkal, valamint online játékok is, mind a következő öt téma köré szervezve:

  • Háború és béke: Mit lehet tenni a béke érdekében?
  • Érdektelenség vagy aktív részvétel: Mitől működik jól a demokrácia?
  • Kirekesztés vagy hozzáférés: Hogyan csökkenthető a fiatal munkanélküliek száma?
  • Stagnálás vagy innováció: Milyen lesz a munka világa a jövőben?
  • Siker vagy bukás: Új utak egy fenntartható Európáért?

Kövesd az eseményeket online!

Azok, akik személyesen nem tudnak részt venni a péntek reggel kezdődő eseményen, online követhetik a fontosabb vitákat.

Csütörtöktől lehet elérni az interneten dashboardunkat, amely egy helyen gyűjti össze az EYE-hoz kapcsolódó tweeteket, Instagram-fotókat, Snapchat-oldalakat, Periscope-közvetítéseket, illetve az EYEtv közvetítéseit a fontosabb eseményekről és az interjúkról.

Az online résztvevők kérdéseket tehetnek fel a Twitteren az EYE2016 és az EYEtv hashtagekkel, így közvetlenül is bekapcsolódhatnak a strasbourgi beszélgetésekbe. A beérkező kérdések közül a moderátorok választják majd ki a legjobbakat, amelyekre a vita résztvevői válaszolnak.

Az EYE eseményei élőben az interneten

EYE dashboard
Élő közvetítések

EYE 2016 alkalmazás

Asztali verzió
Google play
Apple
 

További információ

Összefoglaló: EYE 2016
Program
Facebook
Twitter
Instagram