skip to content
 
 
 
2016-12-13

Az Európai Parlament Alkotmányügyi szakbizottságának küldöttsége Budapesten

Az Európai Parlament Alkotmányügyi szakbizottságának küldöttsége 2016. november 2-4. között Szlovákiába és Magyarországra látogatott azzal a céllal, hogy megismerje a szlovák elnökség programját és működését, valamint Szlovákia és Magyarország hatóságainak nézeteit az Európai Unió alkotmányos fejlődéséről, az európai szintű kormányzatiság kérdéseiről, különös tekintettel a júniusi brit népszavazás eredményére és a pénzügyi, gazdasági és szociális válság lehetséges európai következményeire.

AFCO delegációAz Európai Parlament Alkotmányügyi szakbizottságának küldöttsége Budapesten járt 2016. november 2. és 4. között
Az Európai Parlament Alkotmányügyi szakbizottságának küldöttsége Budapesten járt

A látogatás keretében a küldöttség tagjai Ivan Korčok szlovák Európa-ügyi miniszterrel, Trócsányi László igazságügyi miniszterrel, Takács Szabolcs államtitkárral, Varga Zs. András alkotmánybíróval, az Országgyűlés Törvényalkotási-, és az Európai Ügyek bizottságának képviselőivel, a parlamenti frakciók vezetőivel, egyetemi kutatókkal és politikai kutatóintézetek képviselőivel is találkoztak.

A látogatás lehetőséget teremtett arra is, hogy a szakbizottság közelebbről is megismerhesse a nemzeti hatóságok és az európai intézmények együttműködését, valamint a különböző tagállami gyakorlatokat.  
A látogatás végén, a küldöttség sajtótájékoztatót tartott Budapesten, amelynek során a delegáció nevében Schöpflin György és Maite Pagazaurtundúa Ruiz európai parlamenti képviselők nyújtottak tájékoztatást a látogatás tapasztalatairól a sajtó képviselői számára.