skip to content
 
 
 
2016-08-18

EP-képviselők a Szigeten

A korábbi évek hagyományaihoz híven idén is volt European Meeting Point elnevezésű helyszín a Sziget Fesztiválon, ahol az érdeklődők a fesztivál egyéb programjai mellett tájékozódhadtak az Európai Unióról, az uniós továbbtanulásról, munkavállalásról és jogokról.

A European Meeting Point területén az Európa Pont sátránál európai parlamenti képviselőkkel is találkozhattak. Augusztus 11-én, csütörtökön 16 órától Ujhelyi István, augusztus 12-én pénteken 15 órától Meszerics Tamás, 16 órától Jávor Benedek EP-képviselők beszélgettek a fesztivál látogatóival.

Az EP-képviselői találkozók mellett a helyszínen minden nap 14 órától aktuális uniós kérdésekről, Európa jövőjéről, az európai intézmények munkájáról szervezett beszélgetéseket a Corvinus Külügyi és Kulturális Egyesülete. A meghívott vendégek között szerepelt Takács Szabolcs európai uniós ügyekért felelős államtitkár és Zupkó Gábor, az Európai Bizottság Magyarországi Képviseletének vezetője is.

A European Meeting Point programjait az Európai Bizottság Magyarországi Képviselete az Európai Parlament Tájékoztatási Irodájával közösen, 12 szervezettel (AEGEE Budapest, AFS Magyarország Nemzetközi Csereprogram Alapítvány, Corvinus Külügyi és Kulturális Egyesület, Együtt Európáért Alapítvány, Erasmus+ Programiroda, Erasmus Student Network Hungary, Café Babel Budapest, JEF-Hungary, Ifjúsági Konzultációs Kör – OneEurope – Szólj Bele!, Pillar Alapítvány, Szubjektív Értékek Alapítvány, UEF Hungary) együttműködésében valósította meg.

Fényképalbum