skip to content
 
 
 

Megújult az Euroscola online játék, új belépési kód minden iskolának

Az Európai Parlament Tájékoztatási Irodája által szervezett online Euroscola-játék 2016 nyarán új külsőt és struktúrát kapott. A belépéshez szükséges kódokat 2016. szeptember 1-én kiküldtük e-mailben minden magyarországi iskolának az iskola központi e-mail címére és levélben az iskola igazgatójának is.

Az új rendszerben minden iskola rendelkezik egy állandó profillal, amelyet a versenyen részt vevő csapatok felkészítő tanárai kezelhetnek és azon keresztül játszhatnak az évente kétszer megrendezésre kerülő éles játékon, amelynek tétje a strasbourgi Euroscola-programon való részvétel. Az érdeklődő pedagógusok kérjék a belépési kódokat az iskola titkárságán.

A 2016. őszi éles versenyidőszak kezdetéről minden iskolának küldünk majd értesítést, illetve azt a honlapon egy számláló is mutatja majd. Addig is próbajátékon bejelentkezés nélkül, korlátlan alkalommal játszhatnak a diákok a következő éles fordulóra való felkészülés keretében.

A jövőben belépés után az iskolák vissza tudják majd nézni az iskola korábbi eredményeit, amelyeket az új honlapon keresztül játszanak majd. A nyertes iskolák diákjai pedig a strasbourgi utazás után maguk tölthetik fel beszámolóikat a honlapra, amelyet az iskola profilját kezelő pedagógusok hagynak majd jóvá.

A főoldalon egy interaktív Európa-térkép várja az érdeklődőket. Az éjszakai baglyokat sötétedés után pedig külön meglepetés is várja. Az új szerkezeten kívül új kérdéstípussal is találkozhatnak a játékosok, ahol a szöveges kérdések mellett most már képfelismerés is keveredik a feladatok közé.

A kvízjáték továbbra is a www.euroscola.hu oldalon érhető el.

Az Euroscoláról

Az online játékon legjobban teljesítő iskolák - iskolánként maximum 24 diák és 2 kísérő pedagógus – nyereménye: részvételi lehetőség a strasbourgi Euroscola-programban. A program keretében a csapatok Strasbourgba utaznak, ellátogatnak az Európai Parlamentbe, ahol egy napra EP-képviselővé válnak és egy szimulációs játékon vesznek részt. A nap során aktuális európai uniós kérdéseket tárgyalnak meg közösen 27 másik tagállamból érkező társaikkal együtt és angol, német vagy francia nyelven kommunikálnak egymással. A csapatok kiutazását az Európai Parlament támogatja.

További információ:

www.euroscola.hu