skip to content
 
 
 

Deutsch Tamás EP-képviselő a Diák rEPorters második fordulóján

2016-03-01

Deutsch Tamás EP-képviselő nyitotta meg a Bornemissza Péter Gimnázium Európai Uniós témájú iskolanapját 2016. február 29-én, ahol a Diák rEPorters országos diákújságíró versenyének egyik regionális döntőjét rendezték meg. A diák szerkesztői csapat interjút is készített a képviselővel.

Az Európai Parlament támogatásával a Prime Time Marketing Kft. „Rádiózz, interjúzz, alkoss véleményt és vond be diáktársaidat is a párbeszédbe!” jeligével országos pályázatot hirdetett tavaly ősszel minden olyan középiskolás diák, iskolarádió-, és iskolaújság szerkesztő számára, akit érdekel a média és szívesen formálná társai véleményét az Európai Unióról.

A verseny első fordulójában a pályázóknak egy olyan, az Európai Parlament által is tárgyalt témát kellett feldolgozniuk, ami közvetlenül érinti vagy érdekli az iskola többi diákját. Az első fordulóra több mint 30 csapat pályázott, a legnépszerűbb téma a migráció és a környezetvédelem volt.

A zsűri 7 regionálisan győztes csapatot választott.  A regionális győztes szerkesztőségek (csapatok) kiválasztása a pályázatra beküldött cikkek, interjúk, közösségi aktivitások, videók mennyisége és minősége, valamint a bevont diákok száma alapján történt. A hét győztes szerkesztőség csapata részt vett egy 3 napos budapesti médiatréningen, ahol a szakma nagyjaitól elméleti és gyakorlati tudást egyaránt elsajátíthattak.

Az első forduló nyerteseinek iskolájában a szervező 2016. február és márciusában egy-egy egész napos, minden diákot megmozgató, versenyekkel teletűzdelt európai uniós tematikájú iskolanapot rendez. Az iskolanapon az osztályok értékes nyereményekért versenyeznek, míg a diák rEPorterek beharangozzák az eseményt, tudósítanak róla, interjúkat készítenek.

Deutsch Tamás EP-képviselő az egyik regionális döntő iskolanapjára látogatott el a budapesti Bornemissza Péter Gimnáziumba, ahol az izgalmasnak ígérkező iskolanapot megnyitotta és a versenyben résztvevő szerkesztői csapatnak interjút adott.

A zsűri az iskolanapok után értékeli a 7 pályázó által leadott dokumentációt, mely az iskolanapokról készített írásokat, interjúkat, videókat és a médiában megjelentett cikkeket tartalmazza. A legjobb pályázó nyereménye egy brüsszeli út.