skip to content
 
 
 
2016-09-20

Schöpflin György, EP-képviselő az európai érdekképviseletről szóló kerekasztal-beszélgetésen a Szabadegyetemen

Felsőörsön találkoztak szeptember 15. és 18. között a hazai ifjúsági civil szektor képviselői, ahol a Nemzeti Ifjúsági Tanács által szervezett Szabadegyetemen a résztvevő fiatalok tapasztalat- és tudásmegosztáson, valamint közösségépítésen keresztül fejleszthették képességeiket, szervezeteiket, valamint a tagszervezeteink közötti együttműködéseket.

A Szabadegyetem keretén belül, a Nemzeti Ifjúsági Tanács az Európai Parlament Magyarországi Tájékoztatási Irodájának együttműködésével szeptember 17-én kerekasztal-beszélgetést szervezett az európai érdekképviselet működéséről Schöpflin György, európai parlamenti képviselő és Marco Grdosic, az Európa Tanács Ifjúsági Tanácsadó testületének elnökének részvételével.

A Szabadegyetem célja az volt, hogy a fiatalok közvetlen kapcsolatba kerüljenek ifjúságpolitikai szakemberekkel és döntéshozókkal is, megismerhessék az uniós ifjúságpolitikát, valamint az uniós érdekképviseleti módszertant. A résztvevők gondolatébresztő előadásokon, valamint interaktív képességfejlesztő workshopokon vehettek részt az alábbi témákban:
- hazai oktatáspolitika helyzete;
- vállalkozói szektor, forrásteremtés;
- nemzetközi ifjúsági érdekképviselet;
- az érdekképviselet mechanizmusa;
- civil marketing;
- valamint civil menedzsment.

Szabadegyetem