skip to content
 
 
 
2016-12-22

Turisztikai évértékelő az Európa Pontban

2016. december 19-én „Tourism on the Spot - év végi beszámoló az Európai Parlament Közlekedési és Turisztika Bizottságának alelnökétől” címmel szakértői konferenciát szervezett az Európai Parlament Tájékoztatási Irodája az Európa Pontban. Az eseményen Ujhelyi István, európai parlamenti képviselő, a Közlekedési és Turisztikai Bizottság alelnöke és a szakma hazai szakértői vettek részt.

Ujhelyi István, EP-képviselő Ujhelyi István, EP-képviselő a turisztokai évértékelőn
Ujhelyi István, EP-képviselő a turisztokai évértékelőn

Köszöntőjében Lővei Andrea, a Tájékoztatási Iroda vezetője röviden ismertette az iroda programjait hangsúlyozva, hogy az Európai Parlament jogalkotási tevékenységének bemutatása, a szakértők és jogalkotók találkozásának lehetővé tétele az iroda kiemelt feladata.

Ujhelyi István, EP-képviselő köszöntötte a megjelent érdeklődőket, majd a téma fontosságára rámutatva kiemelte, hogy a turizmus, habár a harmadik legnagyobb foglalkoztatási ágazat, kihívásokkal áll szemben. Ezt követően a képviselő bemutatta  a turisztikai szempontok megjelenését az Európai Parlament 2016-os jogalkotási tevékenységében.

A rendezvény az Európai Parlament tevékenységének bemutatásán túl lehetőséget teremtett arra, hogy a turizmus szakértői és érdekeltjei, valamint a témával foglalkozó magyar európai parlamenti képviselő egy sikeres eszmecserét folytassanak a szektort érintő kihívásokról, feladatokról és a további lehetőségekről.