skip to content
 
 
 
2017-09-28

Széll Tamás és Szilárd István átvették az Európai Polgár díjat

Prof. Dr Szilárd István és Széll Tamás 2017 szeptemberében vehette át a rangos kitüntetést, amelyet az Európai Parlament ítél oda minden évben olyan kivételes teljesítményt nyújtó személyeknek illetve szervezeteknek, akik hozzájárultak a polgárok és a tagállamok közötti szorosabb integráció, a közös megértés előmozdításához.

2017. szeptember 3-án a Pécsi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Kar tanévnyitó rendezvények keretében vehette át a rangos elismerést Prof. Dr Szilárd István. Az ünnepségen Prof. Dr. Miseta Attila, a Pécsi Tudományegyetem, Általános Orvostudományi Kar dékánja, Páva Zsolt, Pécs Megyei Jogú Város polgármestere és Dr. Ledia Lazeri a WHO magyarországi irodájának vezetője mondott köszöntőt. A díjat Pelczné Dr. Gáll Ildikó, az Európai Parlament alelnöke adta át a díjazott részére és méltatta a migrációs egészségügy területén elért munkáját.

2017. szeptember 15-én az Európa Pontban megrendezett díjátadón Schöpflin György, európai parlamenti képviselő adta át a díjazott, Széll Tamás, séf számára. A díjazottat Lévai Anikó asszony, a Magyar Konyha szerkesztőbizottságának elnöke és Hamvas Zoltán, a Magyar Bocuse d’Or Akadémia elnöke méltatta. Széll Tamás séf a konyhamesterség területén végzett kimagasló tevékenységéért vehette át az Európai Polgár díjat.