skip to content
 
 
 
2018-06-06

SAJTÓMEGHÍVÓ - Az Európai Parlament Nagykövet Iskolája program plakett-átadó ünnepsége

Helyszín: Budapesti Gazdasági Egyetem, Aula

1055 Budapest, Markó u. 29-31.

 

Időpont

2018. június 8. 10:00

 

Az Európai Parlament Magyarországi Irodája szeretettel meghívja a sajtó képviselőit, munkatársait 2018.06.08-án 10 órára az Európai Parlament Nagykövet Iskolája program 2018-as plakett-átadó ünnepségére.

 

Az ünnepségen beszédet mond és az iskolák részére a plaketteket átadja:

 

Szanyi Tibor

európai parlamenti képviselő

 

Amennyiben a helyszínen szeretne interjút készíteni a résztvevőkkel, kérjük, hogy előzetesen jelezze. Megjelenésére feltétlenül számítunk!

 

 

Regisztráció és sajtókapcsolat:
Szontagh Andrásné
Tel.: 06 30 6030575
e-mail: andrasne.szontagh@ep.europa.eu

Háttér

 

Az Európai Parlament Nagykövet Iskolája programot 2017-ben indította az Európai Parlament. A program célja a fiatalok figyelmének felkeltése Európa és az európai parlamenti demokrácia iránt, aktív ismereteket nyújtva az Európai Unióról és különösen az Európai Parlamentről. A program során nem pusztán az Európai Unióra vonatkozó tényeket ismerik meg a diákok, hanem azt is megtapasztalhatják, hogy mit jelent az EU a hétköznapi életben, mindennapjainkban, és mit tehetnek a fiatalok annak biztosításáért, hogy a jövő Európája olyan legyen, amilyennek ők szeretnék.

 

A programban részt vevő diákok és tanárok megismerik az európai polgári szerepvállalás kínálta lehetőségeket és az Európai Parlament szerepét a döntéshozatali folyamatban. A cél a fiatalok felvilágosítása arról, hogy milyen cselekvési lehetőségeik vannak, és hogy megértsék az európai parlamenti választásokon való szavazás jelentőségét.

 

Az Európai Parlament Nagykövet Iskolája program célja, hogy létrejöjjön egy iskolákból, tanárokból és diákokból álló, az Európai Parlamenttel, képviselőivel és a tájékoztatási irodákkal együttműködő, egyre növekvő hálózat. Azok az iskolák válhatnak a hálózat részérvé, amelyek oktatási tevékenységük révén felhívják a figyelmet az európai parlamentáris demokráciára és az európai polgárság értékeire.

 

Magyarországot a második évben 35 intézmény képviseli a gimnáziumok, szakgimnáziumok, szakiskolák köréből, és a következő tanévben további középfokú intézmények kapcsolódására lesz lehetőség.