skip to content
 
 
 

Látogatás az Európai Parlament épületeibe

Az Európai Parlament mindhárom székhelyén - Brüsszel, Strasbourg és Luxembourg - fogad látogatókat és látogatói csoportokat a világ minden tájáról.

Ez biztosít lehetőséget arra, hogy bárki személyesen is megismerkedhessen a Parlament munkájával, figyelemmel kísérhesse az európai parlamenti képviselők tevékenységét, felszólalásait a plenáris üléseken.

Az Európai Parlament valamennyi uniós tagállam fővárosában, valamint több nagyvárosban  működtet egy tájékoztatási irodát, ahol személyesen tájékozódhatnak az állampolgárok az Európai Parlament működéséről és az EU-ról.

 

Brüsszel

Jöjjön el Ön is az Európai Parlamentbe, tegyen látogatást a Parlament épületében, vagy Európa legnagyobb parlamenti látogatóközpontjában, a Parlamentáriumban! Ha Európa történelme érdekli, akkor látogassa meg az Európai Történelem Házát, amelynek állandó kiállítása végigkalauzolja a látogatókat Európa történelmén (2016 őszétől).

Látogasson el Brüsszelbe!
 

Strasbourg

Strasbourg az Európai Parlament hivatalos székhelye. Látogasson el az ülésterembe és szívja magába a világ legnagyobb nemzetek feletti parlamentjének izgalmas hangulatát, ismerje meg hatásköreit és szerepét. Középiskolások az Euroscola-program keretein belül ismerkedhetnek meg az EP-képviselők munkájával és tölthetnek el egy napot az EP-ben!

Látogasson el Strasbourgba!
 

Luxembourg

Kíváncsi, hogy hogyan működik az intézmény működését biztosító, alapvető adminisztratív gépezet? Látogasson el Luxembourgba, ahol az EP luxembourgi irodájának személyzete vezetésével meglátogathatja az eredeti üléstermet, valamint rövid tájékoztatást kaphat az Európai Parlamentről és az európai intézményekről.

Látogasson el Luxembourgba!
 

Budapest – Európa Pont

Ha kérdése van az EU-ról vagy tanácsot szeretne kérni uniós jogaival és kötelezettségeivel kapcsolatban, akkor látogasson el a Millenáris Parkban található Európa Pontba, ahol munkatársaink válaszolnak kérdéseire. Az ügyfélszolgálat és uniós szakkönyvtárunk minden hétköznap 10:00 és 18:00 óra között várja az érdeklődőket.

Előzetes egyeztetés alapján ingyenes, interaktív ismeretterjesztő foglalkozásokat is tartunk itt diákcsoportok számára az Európai Parlamentről, az EU-ról és működéséről.

Jelentkezzen EU-tanórára!
Látogasson el az Európa Pontba!
 

Berlin

Ha Berlinben jár, látogassa meg az Európai Parlament berlini látogatói központját, az EUROPA EXPERIENCE állandó kiállítását, ahol a 360°-os plenáris ülésteremben vagy szerepjátékon keresztül ismerkedhetnek meg az érdeklődők az Európai Parlamenttel és tudhatnak meg többet a képviselők munkájáról.

Látogasson el Berlinbe!