skip to content
 
 
 
2020-10-01

Túl az első X-en

A „Túl az első X-en – Tehetsz a jövődért, válassz!" egy középiskolásoknak szóló vetélkedő, amelynek célja, hogy a fiatalok megértsék a hazai és az európai uniós demokratikus intézmények, kiemelten a választások jelentőségét, és így – jövőbeni elsőválasztóként – tudatos magyar és európai polgárrá váljanak.

A vetélkedő témakörei lefedik az emberi jogokat, kiemelten pedig a választásokkal, a népszavazás intézményével, valamint az Európai Unióval és a nemzetközi szervezetekkel kapcsolatos tudnivalókat.

A versenyre négyfős csapatok jelentkezését várjuk. A megmérettetés három fordulóból áll, melyből az első kettő forduló a pandémiás helyzetre tekintettel online zajlik. A 2021 első negyedévében aktuális harmadik forduló megrendezésének módjáról a COVID-19 világjárvány alakulására tekintettel döntünk majd.

A verseny jelentkezési határidejét meghosszabbítottuk: új beadási határidő 2020. november 9., hétfő.

A jelentkezési lap, a versenyfelhívás, a versenyszabályzat, valamint a vetélkedő plakátja a Nemzeti Választási Iroda honlapjáról tölthető le.

A nevezéssel kapcsolatos tudnivalók, valamint minden további információ elérhető a Nemzeti Választási Iroda honlapján is (www.valasztas.hu).

Jelentkezési lap, versenyfelhívás és versenyszabályzat