skip to content
 
 
 
2017-01-11

Brüsszeli sajtószeminárium: Robotika szabályozása, 2017. február 7-8.

Az Európai Parlament sajtószemináriumot szervez a Robotika polgári jogi szabályozása témájában Brüsszelben 2017. február 7-8. között, annak érdekében, hogy vitát generáljon a média képviselői és vezető EP-képviselők között a robotika és mesterséges intelligencia gyors fejlődéséről és elterjedéséről a gazdasági életben.

A robotika és a mesterséges intelligencia fejlődése számos olyan jogi és etikai kérdést vet fel, melyekre az uniós szinten kell választ találni. A végső uniós szabályozás előkészítése az Európai Bizottság feladata, de az Európai Parlament úgy döntött, hogy előre lefekteti ezen javaslatok lehetséges kereteit. A parlament Jogi Bizottsága ezért olyan szabályozásra tesz javaslatot, mely kiküszöböli az új technológiából adódó kockázatokat, biztosítja az emberi biztonságot, magánszférát, méltóságot és autonómiát, és egyben kellően egyértelmű és tervezhető ahhoz, hogy ösztönözzék az európai innovációt a robotika és a mesterséges intelligencia területén.

A szeminárium keretében lehetőség lesz a jogi bizottság témáért felelős képviselőivel, egyetemi és iparági szakértőkkel találkozni, és egy látványos demonstráció keretében megismerni a robotika jelenlegi állását.

Jelentkezési határidő: 2017. január 19. éjfél

Adatlap
Háttér
Jelentéstervezet

Részvételi feltételek

A szemináriumra várjuk a programban szereplő téma iránt érdeklő újságírók jelentkezését (beleértve a riporter + operatőr párosokat is). A jelentkezés feltétele az érvényes sajtóigazolvány, vagy szerkesztőségi igazolás, amely igazolja, hogy a jelentkező az adott médiumnál újságíróként/riporterként dolgozik. A szeminárium részben angol nyelven zajlik, ezért az angol nyelvtudás szükséges a részvételhez. A meghívás egy éjszakára szól, az utazás megszervezése egyénileg történik, utólagos költségtérítéssel.

Jelentkezés

A programra történő jelentkezéshez a fent linkelt adatlapot kell kitöltve a Tájékoztatási Iroda részére (epbudapest@europarl.europa.eu) visszaküldeni egy igazolványképpel (JPG formátum, maximum 100kb méretű fájl).
Az e-mail tárgyaként kérjük, adja meg: „Részvétel a februári brüsszeli sajtószemináriumon”. Kérjük, hogy az adatlapon tüntesse fel a szeminárium témájával kapcsolatos szakmai tapasztalatát, és motivációját.

A programra két  magyarországi újságírót tudunk meghívni. A beérkezett igényeket a Tájékoztatási Iroda a releváns szakmai tapasztalatok, motiváció és a szakmai tervek alapján bírálja el a jelentkezési határidő lezárulta után.

További információ

DAMOKOS Bence
Európai Parlament
Tájékoztatási Irodája Magyarországon
Sajtóattasé
Telefon: +36 1 411 3552
Mobil: +36 30 603 0575
Email: bence.damokos@europarl.europa.eu

Ön azért kapta meg ezt az üzenetet, mert kérésére felvettük a levelezőlistánkra. Ha a továbbiakban nem szeretne ilyen üzenetet kapni, kérjük, küldjön egy üzenetet az epbudapest@ep.europa.eu e-mail címre!
A feliratkozáshoz kérjük, küldjön egy üzenetet az epbudapest@ep.europa.eu e-mail címre!
Adatait csak az üzenetek elküldéséhez használjuk, és nem adjuk ki harmadik félnek.