László TRÓCSÁNYI László TRÓCSÁNYI
László TRÓCSÁNYI

Група на Европейската народна партия (Християндемократи)

Член

Унгария - Fidesz-Magyar Polgári Szövetség-Kereszténydemokrata Néppárt (Унгария)

Роден : , Budapest

Начална страница László TRÓCSÁNYI

Член

AFCO
Комисия по конституционни въпроси
DMAG
Делегация за връзки с държавите от Магреб и Съюза на арабския Магреб, включително съвместните парламентарни комитети ЕС – Мароко, ЕС – Тунис и ЕС – Алжир

Заместник

AFET
Комисия по външни работи

Последни дейности

Сключване на Споразумението за свободна търговия между ЕС и Виетнам (A9-0003/2020 - Geert Bourgeois) HU

12-02-2020
Писмени обяснения на вот

Az Európai Parlament strasbourgi plenáris ülése ma jóváhagyta a szabadkereskedelmi megállapodást Vietnámmal. Ezzel hatalmas lehetőség nyílik meg az uniós és ezáltal a magyar vállalatok előtt: hozzáférhetnek a délkelet-ázsiai térség leggyorsabban fejlődő országának közel 100 milliós piacához. A szabadkereskedelmi egyezmény elősegíti Magyarország és Vietnám közti kereskedelmi kapcsolatok elmélyítését is, ezért annak jóváhagyását én is támogattam. Az egyezmény felszámolja a jelenlegi magas vám- és nem vámjellegű akadályokat: eltörli a mostani, az európai gépjárművekre 78%-os, a borra 50%-os, az alkoholra, többek közt a pálinkára 48%-os vámot, ezáltal versenyképesebbé téve az európai termékeket.
A megállapodás továbbá biztosítja 169 európai földrajzi árujelző, köztük a magyar tokaji, a szegedi szalámi, a pálinka és törkölypálinka megfelelő védelmét. Fontos, hogy a megállapodás hatályba lépésétől kezdve a végrehajtásra összpontosítsunk. A Bizottságnak mindent meg kell tennie, hogy felhasználóbarát, naprakész és gyakorlati információkkal segítsék az európai kis- és középvállalatokat, hogy teljes mértékben ki tudják használni a kereskedelemi megállapodás által kínált számos lehetőséget.

Споразумение за защита на инвестициите между ЕС и Виетнам (A9-0002/2020 - Geert Bourgeois) HU

12-02-2020
Писмени обяснения на вот

Az Európai Parlament strasbourgi plenáris ülése ma jóváhagyta az EU-Vietnám közti beruházásvédelmi megállapodást. Az egyezménynek köszönhetően a beruházási kapcsolatok új jogi garanciákat kapnak: a vietnámi beruházási környezet biztonságosabbá válik az uniós beruházók, így a magyar cégek számára is, akik 64 millió értékű beruházással vannak jelen a délkelet-ázsiai országban. A Vietnámba települő uniós vállalatok beruházásai a megállapodás hatályba lépésétől kezdve jogbiztonságban, illetve szükség esetén védelemben részesülnek. A felmerülő jogviták hatékony működésének garanciája az új beruházási bírósági rendszer, amely pártatlan és korrekt eljárást ígér.
Az egyezmény továbbá ösztönzi a vietnámi vállalatok uniós beruházási törekvéseit is. Az uniós megállapodás annak a már létező húsz kétoldalú beruházásvédelmi megállapodás helyébe lép, amelyet egyes tagállamok, köztük Magyarország, tárgyaltak ki korábban Vietnámmal. Örömmel tölt el, hogy a magyar Országgyűlés elsőként erősítette meg 2019. december 3-án az Uniós és Vietnám közötti beruházásvédelmi megállapodást, amelynek európai parlamenti jóváhagyását ma én is támogattam.

Автоматизирани процеси на вземане на решения: гарантиране на защитата на потребителите и свободното движение на стоки и услуги (B9-0094/2020) HU

12-02-2020
Писмени обяснения на вот

A digitális egységes piac új esélyeket teremt a gazdaság fellendítésére és az életminőség javítására a mesterséges intelligencia, s azon belül az automatizáció révén. A mobil és automatizált platformok egyre inkább előtérbe kerülnek a digitális szolgáltatások fejlődésének köszönhetően. A mesterséges intelligencián alapuló technológia így a piac valamennyi ágazatát érinti, amely nemcsak rengeteg lehetőséget, hanem számos kihívást is jelent. Napjaink digitális forradalmában nem szabad szem elől téveszteni a fogyasztók érdekeit: megfelelő tájékoztatást kell adni arról, hogyan lehetséges emberi beavatkozás nélkül megfelelő döntést hozni.
Példának okáért, egyre gyakrabban fordul elő, hogy orvosi, jogi vagy műszaki területen nem kizárólag szakemberek hoznak döntést, hanem az emberi beavatkozás nélkül - automatizált formában - születik. Végső soron minden fogyasztónak biztosítani kell a lehetőséget arra, hogy szakemberekhez fordulhassanak, akik felülvizsgálják a döntés helyességét. Fontos ezért, hogy önmagában a technológiai fejlődés sosem válhatja ki teljesen az emberi tényezőt! A biztonságos automatizált döntéshozatal keretrendszerének felállítása érdekében pozitív szavazatommal támogattam az állásfoglalási indítványt.

László TRÓCSÁNYI
László TRÓCSÁNYI

В EP NEWSHUB

Je me demande si la dévastation causé par le COVID19 donne lieu à l’esprit d’unité en Europe. A cœur vaillant rien d’impossible! Un moment décisif de redécouvrir l’idée d’une UE enracinée dans les communautés nationales et dans le mode de vie européen.🇪🇺 https://t.co/k1NcQshas4 

Обратна връзка

Bruxelles

Strasbourg

Пощенски адрес

  • European Parliament
    Rue Wiertz
    Altiero Spinelli 12E154
    1047 Brussels