Csaba MOLNÁR Csaba MOLNÁR
Csaba MOLNÁR

Gruppen for Det Progressive Forbund af Socialdemokrater i Europa-Parlamentet

Medlem

Ungarn - Demokratikus Koalíció (Ungarn)

Fødselsdato : , Csorna

Hjem Csaba MOLNÁR

Medlem

ECON
Økonomi- og Valutaudvalget
DASE
Delegationen for Forbindelserne med Landene i Sydøstasien og Sammenslutningen af Sydøstasiatiske Nationer (ASEAN)

Stedfortræder

ITRE
Udvalget om Industri, Forskning og Energi
D-US
Delegationen for Forbindelserne med De Forenede Stater

Seneste aktiviteter

Makrofinansiel bistand til udvidelses- og naboskabspartnerlande i forbindelse med covid-19-pandemikrisen HU

15-05-2020
Skriftlige stemmeforklaringer

A COVID-19 világjárvány mára elterjedt az egész világon, megfertőzve több, mint 4 millió embert. A kezdeti válaszok során szerte a világon természetesen az életmentésre összpontosítottak, a vírus terjedésének megakadályozása és az egészségügyi rendszerek megerősítése révén különféle intézkedések meghozatalával. Ezen intézkedések folytán leállt a világ gazdasága és társadalma, azonban nem lehet kompromisszumot kötni az életmentés és a munkahelyteremtés között. Éppen ellenkezőleg, a vírus ellenőrzés alá vonása a fenntartható fejlődés előfeltétele, legyen az gazdasági vagy társadalmi feltétel. Ennek fényében az Európai Bizottság makroszintű pénzügyi támogatás felhasználását javasolja tíz szomszédos partnerország támogatására a COVID-19 válsággal összefüggésben. Szavazatommal támogattam a javaslat elfogadását.

Midlertidige foranstaltninger vedrørende driften af lufttrafiktjenester HU

15-05-2020
Skriftlige stemmeforklaringer

A rendelet célja, hogy a légi közlekedéssel kapcsolatos hatályos jogszabályok egyes rendelkezéseit átmenetileg módosítsa annak érdekében, hogy a Bizottság és a nemzeti hatóságok könnyebben kezelhessék a Covid-19 világjárvány számos negatív következményét, és enyhíthessék a válság idején a légiközlekedési ágazatra gyakorolt hatásait. Ezek az átmeneti intézkedések magukban foglalják a légi fuvarozók engedélyezésére vonatkozó szabályok módosítását a Covid19-világjárvány okozta pénzügyi problémák fennállása esetén, valamint a forgalmi jogok korlátozására vonatkozó eljárások egyszerűsítését, a földi kiszolgálási szerződések hatékonyabb odaítélésének lehetővé tételét és a földi kiszolgálási szerződések 2021. december 31-ig történő meghosszabbítását. Ennek megfelelően, szavazatommal támogattam a javaslat elfogadását.

Midlertidige foranstaltninger vedrørende gyldigheden af certifikater og licenser (omnibus) HU

15-05-2020
Skriftlige stemmeforklaringer

A rendelet célja, hogy egyedi és átmeneti intézkedéseket állapítson meg egyes bizonyítványok és engedélyek megújítására és érvényességi idejének meghosszabbítására, valamint egyes időszakos ellenőrzések és képzések elhalasztására a közúti, vasúti és belvízi közlekedés és a tengerhajózási biztonság területén. A Bizottság felhatalmazza az érintett tagállamot, hogy meghosszabbítsa az alaki követelményekre vonatkozó határidőket, és ennek megfelelően fenntartja az engedélyek, bizonyítványok és hasonló okmányok érvényességét. Ennek megfelelően, szavazatommal támogattam a javaslat elfogadását.

Kontakt

Bruxelles

Strasbourg