Gheorghe-Vlad NISTOR Gheorghe-Vlad NISTOR
Gheorghe-Vlad NISTOR

Fraktion der Europäischen Volkspartei (Christdemokraten)

Mitglied

Rumänien - Partidul Naţional Liberal (Rumänien)

geboren am : , București

Home Gheorghe-Vlad NISTOR

Mitglied

AFET
Ausschuss für auswärtige Angelegenheiten
D-MD
Delegation im Parlamentarischen Assoziationsausschuss EU-Moldau
D-IN
Delegation für die Beziehungen zu Indien
DEPA
Delegation in der Parlamentarischen Versammlung Euronest

Stellvertreter

INTA
Ausschuss für internationalen Handel
DROI
Unterausschuss Menschenrechte
DSCA
Delegation im Parlamentarischen Partnerschaftsausschuss EU-Armenien, im Ausschuss für parlamentarische Kooperation EU-Aserbaidschan und im Parlamentarischen Assoziationsausschuss EU-Georgien
D-US
Delegation für die Beziehungen zu den Vereinigten Staaten

Neueste Aktivitäten

Östliche Partnerschaft im Vorfeld des Gipfeltreffens im Juni 2020 (A9-0112/2020 - Petras Auštrevičius) RO

19-06-2020
Schriftliche Erklärungen zur Abstimmung

Am votat, în cadrul sesiunii plenare, Recomandarea privind Parteneriatul Estic (EaP). Acest vot vine în urma summit-ului liderilor EaP, din data de 18 iunie 2020.
Documentul este unul de substanță, ce acoperă principalele direcții care guvernează relațiile Uniunii Europene cu statele partenere din vecinătatea estică: Azerbaidjan, Ucraina, Moldova, Armenia, Belarus și Georgia.
Recomandarea merge în profunzime și, în contextul actual al pandemiei, cere sporirea gradului de asistență pentru țările care au capacitatea și voința de a implementa o cooperare mai strânsă cu U.E.
Toate acestea sunt dovezi clare ale importanței deosebite de care se bucură această
cooperare în toate statele partenere. Pentru România, buna vecinătate și sporirea cooperării cu statele membre din Parteneriatul Estic, sunt elemente esențiale de politică externă, un proiect ambițios și necesar în care eu, în diverse calități, activez de
mai bine de un deceniu.
Recomandarea cere intensificarea dialogului cu statele care au încheiat deja acorduri comerciale și de asociere cu UE și continuarea cooperării în domenii cheie precum securitatea, economia, energia, transporturile și conectivitatea digitală. De asemenea, partenerii noștri sunt încurajați să accelereze reformele cu privire la statul de drept și buna guvernare, libertatea presei, drepturile omului și lupta împotriva corupției.

Tourismus und Verkehr im Jahr 2020 und darüber hinaus (RC-B9-0166/2020, B9-0166/2020, B9-0175/2020, B9-0177/2020, B9-0178/2020, B9-0180/2020, B9-0182/2020, B9-0184/2020) RO

19-06-2020
Schriftliche Erklärungen zur Abstimmung

Textul adoptat subliniază necesitatea unui plan de acțiune concret și detaliat privind monitorizarea și evaluarea strategiei de ieșire pe etape din criza COVID-19 și solicită instituirea unui mecanism la nivelul UE pentru stabilirea unui prag de securitate și siguranță.
Consider că măsurile trebuie să se bazeze pe date fiabile și uniforme, iar angajamentul statelor membre trebuie să țină cont de principii obiective, nediscriminatorii și criterii comune pentru funcționarea adecvată a pieței unice și libertății de mișcare. Restricțiile de călătorie și controalele la frontieră ar trebui ridicate pentru regiuni și state membre cu situații epidemiologice pozitive și similare, odată ce va fi stabilit un criteriu comun de evaluare. Acest lucru este esențial pentru restabilirea, în condiții de siguranță, a călătoriilor, transportului și serviciilor turistice. De altfel, consider că sunt necesare standarde înalte de igienă și protocoale de sănătate pentru a contribui la refacerea turismului.
Salut inițiativa lansării unei campanii, prin intermediul unei aplicații de informare la nivelul UE, care să prezinte toate măsurile luate pentru a garanta siguranța călătorilor, sporind astfel încrederea cetățenilor cu privire la călătoriile în Uniunea Europeană, precum și sprijinul Parlamentului în strategia pentru turismul sustenabil, cu servicii inovatoare, durabile.

Lage im Schengen-Raum nach dem Ausbruch von COVID-19 (B9-0165/2020) RO

19-06-2020
Schriftliche Erklärungen zur Abstimmung

În data de 19 iunie am votat favorabil rezoluția Parlamentului European cu privire la criza din spațiul Schengen creată în urma pandemiei Covid-19.
Acest vot este unul deosebit de important atât pentru România cât și pentru viitorul spațiului de liberă circulație din cadrul Uniunii Europene. Libertatea de mișcare este una din realizările esențiale ale construcției europene și un pilon fără de care nu vom putea avea o recuperare economică substanțială a statelor membre.
O întoarcere rapidă și coordonată la status-quo-ante este cerută insistent în textul rezoluției. Documentul merge însă mai departe și cere statelor membre Schengen și instituțiilor europene responsabile să demareze fără întârziere procedurile de integrare a statelor candidate (România, Bulgaria, Croația). În același timp, o reformă a spațiului Schengen este prezentată ca esențială pentru evitarea pe viitor a acestor situații limită. Rezoluția Parlamentului condamnă abordările discriminatorii ale unor state membre și înțelegerile bilaterale dintre state ce pot afecta integritatea și buna funcționare a spațiului de liberă circulație a U.E. Salut adoptarea acestei rezoluții ce reprezintă un pas important în direcția extinderii și consolidării spațiului Schengen și integrării României în acest sistem.

Kontakt

Bruxelles

Strasbourg