Veuillez remplir ce champ
Csaba MOLNÁR Csaba MOLNÁR
Csaba MOLNÁR

Group of the Progressive Alliance of Socialists and Democrats in the European Parliament

Member

Hungary - Demokratikus Koalíció (Hungary)

Date of birth : , Csorna

Home Csaba MOLNÁR

Member

ECON
Committee on Economic and Monetary Affairs
DASE
Delegation for relations with the countries of Southeast Asia and the Association of Southeast Asian Nations (ASEAN)

Substitute

ITRE
Committee on Industry, Research and Energy
D-US
Delegation for relations with the United States

Most recent activities

European coordinated response to the COVID-19 outbreak (debate) HU

26-03-2020 P9_CRE-PROV(2020)03-26(1-097-0000)
Contributions to plenary debates

Allocation of slots at Community airports: common rules HU

26-03-2020
Written explanations of vote

A COVID-19 világjárvány minden szakpolitikai területre kihatással van, köztük a légi közlekedésre is. A jelenleg érvényben lévő szabályozás szerint annak érdekében, hogy a légi fuvarozók a következő naptári évben is megtarthassák előnyeiket, a részükre kiosztott résidők legalább 80%-át fel kell használniuk az aktuális évben. Tekintettel arra, hogy a vírus elterjedése 2020 eleje óta világszerte a légi forgalom jelentős visszaeséséhez vezetett, az Európai Bizottság a Parlament elé terjesztett javaslatában a repülőtéri résidőkre vonatkozó szabályozás felfüggesztését javasolja a légitársaságok támogatása érdekében. A javaslat elfogadása nélkül a légitársaságok arra kényszerülnének, hogy üres járatokat indítsanak, ami hatalmas mértékű, elfogadhatatlan környezetszennyezést jelentene. Az Európai Unió a szolidaritás példaképe, melyet ez az intézkedés is alátámaszt, így szavazatommal természetesen támogattam a törvényjavaslat elfogadását.

Specific measures to mobilise investments in the health care systems of the Member States and in other sectors of their economies in response to the COVID-19 outbreak (Coronavirus Response Investment Initiative) HU

26-03-2020
Written explanations of vote

A koronavírus hatalmas terhet ró az Európai Unió tagállamaira, így a Bizottság javaslatában 37 milliárd eurót kíván átcsoportosítani az egészségügyi és a gazdasági vészhelyzet kezelésére. A dokumentum célja, hogy a 2020-ban a strukturális és kohéziós alapokba vissza nem fizettetett összegeket a tagállamok a COVID-19 járványhoz kapcsolódó beruházások felgyorsítására használhassák fel. Magyarországon is kiemelt szükség van a megfelelő védelem és az elérhető egészségügyi eszközök számának növelésére, amit ezen gazdasági eszköz révén biztosítani lehetne. Az Európai Unió tehát bizonyította, hogy válsághelyzetben is képes cselekedni, hogy segítsen tagállamainak a válság túléléséhez, az alkalmazás mikéntje már a tagállamok kormányain múlik. Ennek megfelelően támogattam a javaslatot.

Contact

Bruxelles

Strasbourg

Postal address

  • European Parliament
    JAN 3Q

    1047 Bruxelles