Please fill this field
Marian-Jean MARINESCU Marian-Jean MARINESCU
Marian-Jean MARINESCU

Group of the European People's Party (Christian Democrats)

Member

Romania - Partidul Naţional Liberal (Romania)

Date of birth : , Râmnicu Vâlcea

Home Marian-Jean MARINESCU

Member

TRAN
Committee on Transport and Tourism
BECA
Special Committee on Beating Cancer
DACP
Delegation to the ACP-EU Joint Parliamentary Assembly

Substitute

CONT
Committee on Budgetary Control
ENVI
Committee on the Environment, Public Health and Food Safety
ITRE
Committee on Industry, Research and Energy
DASE
Delegation for relations with the countries of Southeast Asia and the Association of Southeast Asian Nations (ASEAN)

Most recent activities

OPINION on the draft general budget of the European Union for the financial year 2021

08-10-2020 TRAN_AD(2020)654050 PE654.050v03-00 TRAN
Opinions - as rapporteur
Marian-Jean MARINESCU

Application of railway safety and interoperability rules within the Channel tunnel (C9-0212/2020) RO

08-10-2020
Written explanations of vote

. – Circulația pe calea ferată din tunelul care leagă Europa continentală de Marea Britanie, trebuie să fie funcțională și în siguranță și după ieșirea Marii Britanii din UE. Prevederile legislative adoptate de parlament vor împuternici Franța să negocieze un nou acord internațional cu Regatul Unit și să mențină Comisia interguvernamentală ca principală autoritate de siguranță pentru Eurotunel. Sper ca negocierile dintre Franța și Marea Britanie să înceapă cât mai curând, asta după ce Consiliul își va prezenta poziția în acest dosar.

Digital Finance: emerging risks in crypto-assets - regulatory and supervisory challenges in the area of financial services, institutions and markets (A9-0161/2020 - Ondřej Kovařík) RO

08-10-2020
Written explanations of vote

. – Folosirea noilor tehnologii în sectorul financiar are potențialul de a aduce importante beneficii, precum reducerea costurilor, îmbunătățirea managementului informațiilor sau transparența tranzacțiilor. În același timp, noile tehnologii pot pune în pericol stabilitatea financiară, pot agrava infracțiunile financiare și pot slăbi protecția consumatorilor. Prin urmare, este nevoie de un cadru de reglementare stabil și cuprinzător. Raportul votat de Parlamentul European propune un set de recomandări care să ghideze Comisia Europeană în redactarea Strategiei financiar-digitale europene.
Raportul Parlamentului solicită Comisiei să vină cu o propunere legislativă în domeniul cripto-produselor ( de la cripto-monede până la token-uri de securizare a plăților), pentru a elimina golurile legislative și a oferi predictibilitate legală și protejarea consumatorilor și a investitorilor.
Solicităm de asemenea modificări legislative în ce privește ”cyber-resilience”, în special pentru tehnologia informațiilor și a comunicațiilor și securitatea cibernetică în domeniul financiar. Este necesară modernizarea regulilor curente, adaptarea la standardele internaționale și eliminarea golurilor legislative care ar putea pune în pericol consumatorii, investitorii și mediul de afaceri.
Foarte importantă este și îmbunătățirea managementului informațiilor prin armonizarea cu actualele reglementari europene privind protecția informațiilor sau cele împotriva spălării banilor.

Marian-Jean MARINESCU
Marian-Jean MARINESCU

On EP NEWSHUB

Contact

Bruxelles

Strasbourg