Please fill this field
Marian-Jean MARINESCU Marian-Jean MARINESCU
Marian-Jean MARINESCU

Group of the European People's Party (Christian Democrats)

Member

Romania - Partidul Naţional Liberal (Romania)

Date of birth : , Râmnicu Vâlcea

Written explanations of vote Marian-Jean MARINESCU

Members can submit a written explanation of their vote in plenary. Rule 194

European protection of cross-border and seasonal workers in the context of the COVID-19 crisis (B9-0172/2020) RO

19-06-2020

. – Criza Covid-19 a devoalat multe sincope atât în legislația europeană, cât și în capacitatea instituțională de a monitoriza respectarea normelor în vigoare. Libera circulație a muncitorilor, tratamentul egal aplicat tuturor cetățenilor europeni, fără nicio discriminare cauzată de naționalitate sunt doar două exemple de drepturi fundamentale, dar care au fost deseori încălcate.
Situația din ultimele 3 luni, fără precedent în Uniunea Europeană a fost o adevărată hârtie de turnesol, care ne-a atras atenția asupra a două aspecte referitoare la muncitorii sezonieri.
Primul se referă la tratamentul discriminatoriu aplicat, în prea multe situații, muncitorilor sezonieri. Au fost mai mult decât evidente încălcările drepturilor esențiale, precum lipsa de transparență a contractelor de muncă, salarizarea deficitară, condiții de trai nesigure în vreme de pandemie, neacordarea drepturilor privind protecția socială.
Pe de altă parte, tot criza Covid-19 a arătat întregii Uniuni cât de necesari și valoroși sunt muncitorii sezonieri. Într-o criză care amenința continuitatea aprovizionării cu alimente de strictă necesitate, lipsa muncitorilor sezonieri, cei mai numeroși venind din Estul Europei, a făcut ca recoltele efectiv să se strice pe câmp.
Pornind de la această realitate, în calitate de semnatar din partea grupului PPE, al Rezoluției privind protejarea muncitorilor sezonieri solicit Comisiei Europene și Statelor Membre îmbunatățirea situației acestor oameni, pe trei paliere esențiale: protejarea drepturilor și securității lor prin aplicarea legislației existente; sprijinirea liberei circulații în interiorul Uniunii și facilitarea schimbului de informații între state, în special prin digitalizarea, pentru reducerea riscurilor la care sunt expuși muncitorii sezonieri.

New MFF, own resources and Recovery plan RO

15-05-2020

. – Prin rezoluția votată azi în plen, Parlamentul European solicită Comisiei Europene crearea unui fond financiar pentru sprijinirea economiei în efortul de a combate efectele crizei provocate de coronavirus. Este foarte important ca, în următorul exercițiu financiar multianual, Comisia Europeană să aloce fonduri suplimentare pentru planul de relansare economică, pentru a nu reduce din fondurile unor importante programe, precum coeziunea sau agricultura. Prin votul de azi, am cerut ca acest fond financiar să se bazeze pe sume nerambursabile și credite avantajoase, destinate tuturor statelor membre ale Uniunii.
Atragem atenția că planul de redresare economică trebuie să pornească de la nevoile cetățenilor, al căror reprezentant legitim este Parlamentul European. Prin urmare, rolul decizional al PE nu poate fi îngrădit de nicio altă instituție. Ne asumăm un rol cât mai activ în structurarea, îmbunătățirea și monitorizarea implementării strategiei de redresare a UE.
Considerăm că planul de redresare economică trebuie să aibă o puternică dimensiune socială, care să reducă inegalitățile sociale și economice și care să vină în sprijinul celor mai vulnerabili dintre cetățenii europeni, întrucât aceștia sunt cei mai afectați de criza coronavirus.

Macro-financial assistance to enlargement and neighbourhood partners in the context of the Covid-19 pandemic crisis RO

15-05-2020

. – Am votat în favoarea propunerii Comisiei și Consiliului European de a acorda asistență financiară statelor partenere în politica de extindere și cea de vecinătate. Din acest pachet financiar de 3 miliarde de euro destinat combaterii efectelor pandemiei de coronavirus, Republica Moldova primește 100 de milioane de euro. Parlamentul European adoptă în regim de urgență această propunere, astfel încât prima tranșă a fondurilor va fi transferată chiar în cursul lunii mai.
Este un semnal important prin care UE transmite statelor partenere că le este alături în această perioadă extrem de dificilă.
Pentru România și pentru mine, Republica Moldova rămâne o prioritate, iar sprijinul pe care i-l putem oferi o poate ajuta atât în lupta cu efectele produse de coronavirus, cât și în efortul de a contracara manipularea opiniei publice venită dinspre Rusia. În acest război informațional contează fiecare gest prin care putem demonstra, cu fapte, că Uniunea Europeană este un partener de încredere al Republicii Moldova.

A safety net to protect the beneficiaries of EU programmes: setting up an MFF contingency plan (A9-0099/2020 - Jan Olbrycht, Margarida Marques) RO

13-05-2020

. – Susțin inițiativa Parlamentului European prin care solicităm Comisiei Europene să vină urgent cu un plan de rezervă referitor la noul exercițiu financiar multianual 2021-2027.
În condițiile în care blocajul îndelungat privind negocierile pentru noul buget va fi, cel mai probabil, prelungit de adoptarea planului de redresare a UE, toți beneficiarii programelor europene au nevoie de o plasă de siguranță.
Suntem la finalul actualului exercițiu financiar multianual, iar continuarea tuturor programelor finanțate din bugetul european depinde de aprobarea următorului exercițiu financiar. Cum suntem încă departe de adoptarea acestuia, există riscul real să întâmpinăm o „înghețare” a proiectelor cu fonduri europene, ceea ce nu va face decât să agraveze efectele economice și sociale ale pandemiei de coronavirus.
Propunerea legislativă pe care o solicităm Comisiei Europene ar trebui să conțină următoarele prevederi: anularea sau extinderea termenelor-limită prevăzute în documentele tuturor programelor europene; revizuirea regulilor și obiectivelor programelor astfel încât să poată fi reorientate spre combaterea efectelor crizei COVID-19 și consolidarea punctuală a anumitor programe pornind de la măsurile de recuperare deja adoptate în bugetul pentru anul 2020.

Labelling of tyres: fuel efficiency and other essential parameters (A9-0094/2020 - Henna Virkkunen) RO

13-05-2020

. – Am susținut prin votul meu din plenul Parlamentului European îmbunătățirile aduse de amendamentele grupului PPE la propunerea Comisiei Europene privind noile etichete pentru anvelopele auto.
Protejarea mediului prin noile informații privind consumul de combustibil și creșterea siguranței pe drumurile publice sunt obiectivele de bază ale noii reglementări și practic sunt rațiunea de la care a pornit nevoia modificării conținutului informativ al etichetelor anvelopelor.
Noile informații trecute pe aceste etichete vin în sprijinul cetățenilor, ajutându-i să facă alegeri care le permit să participe activ la trecerea spre un transport mai sigur și mai verde. Astfel, începând cu 1 mai 2021 vom afla noi date privind consumul de combustibil generat de tipul anvelopelor, informație concludentă dacă avem în vedere că anvelopele generează 20-30% din consumul unui autovehicul. În plus, pentru prima dată vor fi incluse informații privind aderența la zăpadă, ceea ce poate spori siguranța traficului în anumite regiuni. Tot pentru prima dată, aceste reguli vor deveni obligatorii și pentru autobuze și camioane. În viitorul apropiat, în măsura în care metodele de testare vor deveni posibile, vom putea afla și informații referitoare la microplasticul eliberat prin uzura anvelopelor.
O importantă modificare propusă de grupul PPE și care vine în sprijinul industriei producătoare din domeniu este respingerea propunerii Comisiei Europene de a modifica dimensiunea etichetelor, ceea ce ar fi însemnat un proces prea birocratic și costisitor pentru producătorii de anvelope.

Allocation of slots at Community airports: common rules RO

26-03-2020

. – Voturile de astăzi sunt importante. Propunerea referitoare la sloturi, intervalele de decolare/aterizare din aeroporturi, va ajuta companiile aeriene să supraviețuiască. Grupul PPE va vota în favoarea acestor propuneri și va respinge amendamentele care ar declanșa o negociere cu Consiliul. Propunerile trebuie să intre în vigoare foarte repede.
În opinia mea, reacția Comisiei trebuia să vină mult mai devreme. Reacția foarte dură a administrației chineze trebuia să declanșeze o acțiune de prevenire atât a Comisiei, cât și a statelor membre. Comisia nu are competențe în aceste domenii, dar poate să determine o acțiune comună.
Cred că acum trebuie să vă concentrati pe producția de ventilatoare și alte echipamente medicale. Sunt convins că industria europeană poate să lucreze dacă are coordonare, de la aprovizionare până la livrare, și capital. UE poate să asigure aceste minime condiții, dar trebuie să se miște mult mai repede decât până acum.
Comisia trebuie să folosească experiența de acum pentru viitor. Trebuie să pregătească planuri complete, clare, comune, indiferent de competențe și stocuri de urgență, pentru o situație similară viitoare.

Objection pursuant to Rule 111: Union list of projects of common interest (B9-0091/2020) RO

12-02-2020

. – Nu susțin propunerea Grupului Verzilor de a respinge Lista proiectelor de interes comun în energie, trimisă Parlamentului European de către Comisie.
Prin obiecția depusă în plen, Grupul Verzilor solicită eliminarea de la finanțarea prin Mecanismul pentru interconectarea Europei a tuturor proiectelor care propun interconectarea rețelelor de gaze naturale. Este o soluție radicală și nerealistă. Pentru că obiectivele de mediu stabilite prin noul Green Deal nu pot fi atinse decât prin acțiuni graduale și printr-o foarte atent planificată politică de tranziție. Iar exploatarea gazului natural reprezintă o soluție de tranzit spre o piață energetică verde, situație reflectată foarte bine în Lista 4 privind proiectele de interes comun în energie ( TEN-E): din 151 de proiecte selectate, 68 % sunt proiecte pentru energie electrică și doar 21 % sunt proiecte pentru gaze naturale (restul de 11 % sunt pentru alte resurse). În plus, toate proiectele pentru gaze naturale selectate pentru finanțare vor fi compatibile cu hidrogenul, tocmai pentru a pregăti această tranziție.
Respingerea în bloc a Listei 4 privind proiectele de interes comun în energie ( TEN-E ) ar însemna blocarea unui număr important de proiecte, nu doar a celor pe gaze naturale, a căror finanțare este crucială pentru crearea unei piețe interne a energiei, stabilă, accesibilă tuturor cetățenilor și securizată.

Agreement on the withdrawal of the United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland from the European Union and the European Atomic Energy Community (A9-0004/2020 - Guy Verhofstadt) RO

29-01-2020

. – 47 de ani de apartenență a Marii Britanii la UE se vor încheia vineri noapte. Dar nu prin votul de astăzi, din Parlamentul European, ci prin rezultatul referendumului de acum trei ani. Este, în mod clar, un moment trist, care însă pune capăt unei prea lungi perioade de incertitudine, de criză politică în Marea Britanie și de îngrijorări ale românilor care trăiesc în această țară. Uniunea Europeană este pregătită pentru acest moment, mai ales în ceea ce privește apărarea intereselor cetățenilor europeni care trăiesc în Marea Britanie.
Cât de pregătită este în schimb Marea Britanie, nu știe nimeni cu adevărat. Însă un lucru știm clar cu toții: dezlănțuirea populismului și a antieuropenismului devine întotdeauna un fenomen incontrolabil și generează consecințe greu de prevăzut și de surmontat. Din păcate, efectele iresponsabilității politice vor fi plătite de către cetățeni. De fapt, acesta este cel mai îngrijorător aspect al întregului proces de retragere a Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord din Uniunea Europeană și din Comunitatea Europeană a Energiei Atomice.

General budget of the European Union for 2020 - all sections (A9-0017/2019 - Monika Hohlmeier, Eider Gardiazabal Rubial) RO

23-10-2019

. – Susțin prin votul meu raportul Parlamentului European privind bugetul Uniunii pentru anul 2020. Propunerea PE, cristalizată în urma celor 1 365 de amendamente depuse la Comisia pentru bugete, reflectă prioritățile noastre, stabilite prin Rezoluția PE din martie anul acesta: finanțarea corespunzătoare a obiectivelor de mediu, a imperativelor dezvoltării sustenabile și a angajamentelor Uniunii privind drepturile sociale și protejarea cetățenilor.
PE nu doar că respinge reducerile bugetare propuse de către Consiliu, ci chiar mărește alocările inițiale venite de la Comisie, cu 737,8 milioane de euro pentru Orizont 2020, cu 545 de milioane de euro pentru Mecanismul pentru interconectarea Europei, cu 123,4 milioane de euro pentru Erasmus+, cu 363,3 milioane de euro pentru Inițiativa privind ocuparea forței de muncă în rândul tinerilor. De asemenea, propunem creșterea cu 3 milioane de euro a fondurilor europene structurale și de investiții.
Ca raportor din partea PE pentru Mecanismul pentru interconectarea Europei am luptat pentru creșterea fondurilor alocate în acest domeniu și sper să fie acceptată și de către Consiliu, pentru că infrastructura de transport, energie și telecomunicații stă la baza dezvoltării economice a statelor membre.
Deoarece 2020 este ultimul an al exercițiului financiar multianual 2014-2020, PE vrea să se asigure că acest buget va fi o punte către următorul cadru financiar multianual și, în același timp, va asigura finanțarea priorităților PE.

Foreign electoral interference and disinformation in national and European democratic processes (B9-0108/2019, B9-0111/2019) RO

10-10-2019

. – Am votat în favoarea rezoluției privind ingerințele electorale externe și dezinformarea în procesele democratice naționale și europene. Alegerile europene de anul acesta din România au fost ținta numeroaselor campanii de dezinformare privind valorile și instituțiile UE, cu scopul de a schimba parcursul european al țării.
A existat un angajament puternic de combatere a acestui fenomen, din partea mass media, a societății civile și a partidelor politice proeuropene. Atât prezența la vot, cât și rezultatul alegerilor au demonstrat că am reușit să combatem campaniile de dezinformare din exterior.
Dar, de acum și până la finalul anului 2020, în România urmează trei runde de alegeri decisive. Suntem foarte aproape de campania pentru alegerile prezidențiale și deja au loc derapaje îngrijorătoare, așa cum este cazul celor trei website-uri false care clonează website-ul televiziunii de știri Digi24.
Parlamentul European și Comisia au obligația de a continua efortul de combatere a campaniilor de dezinformare externe prin: sprijinirea independenței mass-media; susținerea activităților de depistare și expunere a dezinformării; mobilizarea sectorului privat, în special a platformelor online, pentru a combate știrile false și conștientizarea societății privind natura din ce în ce mai diversificată și sofisticată a campaniilor de dezinformare.

Contact

Bruxelles

Strasbourg